از دیروز اخباری در جریانه مبنی بر اینکه دولت و به طور خاص «دادسرای وزارت ارشاد» (که من نمی فهمم جزو قوه مجریه است یا مقننه یا قضاییه) با احضار مسوولین شرکتهای سرویس دهنده اینترنت، به اونها دستور میده تا سرویسهای ارائه شده به سایتهایی که به نظر دولت «نامطلوب» هستند رو مسدود کنه.
این اتفاق تا به حال برای سایتهای زنستان (فمنیستی) و ساغر (بهایی) افتاده و هر دو سایت هم فعلا با خطای دسترسی به دلیل نبودن هاست، مواجه هستند.
به نظر میرسه این روند ادامه روند فیلترینگ باشه. به نظر میرسه حکومت از فیلتر کردن چند باره سایتها ناامید شده و اومده به سراغ فشار به هاست ها. این بدون شک استراتژی بسیار ضعیفی است چون سایتها به راحتی میتونن هاستهاشون رو از خارج خریداری کنن و این فشار هم صد در صد بی اثر بشه.
به نظرم مشکل اصلی الان اینجاست که دولت حاضر نیست قبول کنه که افرادی هستند که نظری مخالف اون دارند. تلاش برای ساکت کردن سایتهایی مثل زنستان از طریق فشار غیرقانونی، فقط و فقط به این معنی است که دولت نمیخواد تکثر در جامعه وجود داشته باشه. زنستان صدای بخش فعالی از جامعه است. راه حل هم قبول کردن حضور اونه نه تلاش برای خفه کردنش. اتفاقا حضور زنستان و ساغر و هزاران سایت دیگه خیلی هم به نفع دولته چون می تونه بشنوه حرف بقیه چیه و می تونه جواب بده – اگر جوابی داشته باشه -. ولی خب اگر جواب منطقی نباشه بحث سانسور است و قطع کردن صدا و خارج کردن از دسترس و …
این رو قبلا گفتم حالا هم می نویسم: وقتی کسی برسه به جایی که نوشته شدن اخبار واقعی (و نه حتی عقاید) رو برای خودش خطرناک قلمداد کنه، باید بیشتر فکر کنه. البته ترجیحا در آرامش و با لبخند.