عمر خان ۱۸ ساله که قرار بود امسال از دبیرستان فارغ التحصیل شود، باید ۳۸ سال آینده را در زندان بگذارند. بنا به گزارش مسوولان مدرسه لاس فلورز کالیفرنیا، این دانش آموز نمرات نهایی مدرسه خود را تغییر داده است. خان این کار را با نصب یک نرم افزار دسترسی از راه دور روی سرورهای مدرسه انجام داده. خان برای این دستکاریها در مجموعه به ۶۹ مورد جرم، متهم شد.
خان از ژانویه تا می، چندین بار به کامپیوتر مدرسهاش دسترسی پیدا کرد و نمرات C، D و F خود را به A تغییر داد. علاوه بر خودش او نمرات ۱۲ نفر دیگر را هم دستکاری کرد. مسوولین همچنین معتقدند که خان، جواب تستها را برای خود و دوستانش کپی کرده است.
احتمالا شما هم مثل من فکر میکنید که ۳۸ سال زندان برای اینکارها (به همراه یکی دوبار داخل شدن به دفتر مدیر به خاطر برداشتن و تغییر برگه پاسخهای امتحانی) بیش از حد زیاد است. احتمالا به نظر خود آمریکاییها هم زیاد است اما این جریمه بسیار سنگین نشان دهنده عزم جزم پلیس آمریکا برای مبارزه با هکرها است. شاید شما هم استدلالاتی داشته باشید که جریمههای سنگین، روش درستی برای پیشگیری از جرم نیستند اما دیدگاه پلیس آمریکا اینطور نیست.
بعد از دهه طلایی هکرها (اواخر دهه ۸۰ و اوایل دهه ۹۰) و نفوذ هر روزه هکرها به کامپیوترهای مهم جهان و عدم دستگیری یا تبرئه شدن در دادگاه با استدلال «اعتیاد به هک» و «علاقه به دانستن»، دولت آمریکا با جلب همکاری دولتهای دیگر (از جمله استرالیا و آلمان که مرکز هکرهای جوان بودند) تلاش گستردهای برای ناامن کردن زندگی هکرها را شروع کرد. این روزها دیگر شاهد هکهای بزرگ و افسانهای آن روزها نیستیم. یک دلیل ممکن است فشار بیش از حد دولت بر هکرها و جریمههای سنگین علیه آنان باشد اما بدون شک، ایمن شدن سیستمها هم شدیدا در این کاهش فعالیتهای هکری موثر است.