مدتها پیش از اینکه لپتاپها یا حتی کامپیوترهای مینفریم باب بشوند، نویسندهها، خبرنگاران و کارمندان با استفاده از ماشینتایپ حرفهایشان را روی کاغذ میآوردند. این روزها شرکتهای خیلی خیلی کمی هنوز ماشینتایپ مکانیکی میسازند اما هنوز هم رمینگتونها، آندروودها و اولیوتیهای زیادی این طرف و آنطرف پیدا میشوند یا احیانا در انبارها خاک میخورند. این روزها، آدمهایی دارند جذب این دستگاههای زیبا میشوند که شاید نصف سن آنها را هم نداشته باشند.
یک گروه از آدمهای خوش ایده، در همایشی به نام Type-IN، به دنبال جمع کردن این آدمها و افراد کنجکاو احتمالی هستند تا به آنها فرصت کار با ماشین تحریرهای کلاسیک را بدهند. در این همایش جذاب، آدمها میتوانند با هم مسابقه تایپ روی ماشین تایپ بدهند، از کارشناسان فنی این دستگاهها سوالهایشان در مورد تعمیر و نگهداری آنها را بپرسند یا حتی شاید یک ماشین تایپ از یک نفر بخرند.
با وجود کاغذ، جوهر ماشین تحریر و ماشینتحریرهای واقعی و مکانیکی، افراد حتی میتوانند یک نامه کامل را تایپ و در باجه پست مجاور محل همایش، آن را برای کسی که دوست دارند پست کنند.
اگر احیانا شما هم در فیلادلفیا هستید، میتوانید سری به همایش بزنید:
Type-IN Bridgewater's Pub Saturday, Dec. 18, 1pm - 4:30pm 30th Street Station, 30th & Market Sts. Philadelphia, PA
ولی اگر هم شما هم مثل من از محل همایش چند هزار کیلومتری فاصله دارید حداقل این موارد را نگاه کنید:
- مارک تواین یکی از اولین نویسندههای مهمی بود که از این دستگاه استفاده کرد. کتاب زندگی روی میسیسیپی او، قبل از رفتن برای ناشر در سال ۱۸۸۳، تایپ شد.
- نویسنده کتاب The Road، کومراک مککارتی ماشین تایپ اولیوتی شخصیاش را در یک حراج به قیمت ۲۵۰۰۰۰ دلار فروخت. او این ماشین تحریر را به قیمت ۵۰ دلار خریده بود و تقریبا پنج میلیون کلمه با آن تایپ کرده بود؛ از جمله کتاب The Road که برنده جایزه پولیتز شد. البته نگران او نباشد. مککارتی بعد از این فروش بدون ماشین تحریر نماند چون خیلی زود یک ماشین تحریر اولیوتی دیگر از یک حراجی خرید؛ به قیمت ۲۰ دلار.
- عجیب است ولی اینترنت به ارتباط دارندگان ماشینهای تحریر هم کمک کرده. برای چند نمونه از سایتهای مرتبط با ماشین تحریر، به این لینکهای نگاه کنید:
www.strikethru.net
cambridgetypewriter.blogspot.com
www.machinesoflovinggrace.com
www.brady-kowalski.com - ترتیب چیده شدن کلیدها روی صفحه کلیدهای ما، بر اساس راحتی استفاده نیست. این کلیدها اینجوری چیده شدن تا چکشهای مکانیکی ماشین تایپها کمتر به همدیگر گیر کنند. روشهای مدرنی وجود دارند که برای راحتی استفاده و کم شدن درد مچ طراحی شدهاند.
منبع: میک زاین