کتاب: کاربردهای وبلاگ

نام کتاب:‌ کاربردهای وبلاگ
ویرایشگران: الکس برونز – خوان یاکوب

اولین مجموعه مقاله درباره وبلاگنویسی که توسط متخصصان و وبلاگ نویسان در حوزه های گوناگون نوشته شده است. کاربردهای وبلاگ طیف گسترده ای از کاربردهای فعلی وبلاگ ها و افق آینده آن را بررسی می کند. هرچند که وبلاگ نویسی در حال حاضر یکی از حوزه های به سرعت در حال گسترش اینترنت است، کاربردهای اصلی وبلاگ ها چندان مورد توجه محققان قرار نگرفته است. با توجه به گستردگی شیوه های نوشتن در وبلاگ ها (از وبلاگ های خبری و روزنوشت های شخصی گرفته تا بلاگ های بازاریابی، آموزشی، چرک نویس نویسندگان، شرکتی و اقتصادی و …) به تصویر کشیدن گونه های مختلف وبلاگ در شرایط مختلف کار مشکلی است. این کتاب تلاش می کند این کار مشکل را انجام دهد.


از نوشته های پشت کتاب:
“این کتاب نگاهی وسیع ولی در عین حال عمیق به تاثیرات اجتماعی، سیاسی، تجاری و دانشگاهی ای است که وبلاگ ها در جامعه ما دارند. شدیدا توصیه می شود !” رابرت اسکوبل، بلاگر شرکت مایکروسافت

“ما وبلاگ می نویسیم پس ما بازیگران فردای خود هستیم. یاکوب و برونز نقشه ای جذاب و مفید برای شیوه، اخلاق و پتانسیل جذاب ترین مفهوم اینترنت ارائه کرده اند. بسیار توصیه می شود.” پت کین، مشاور، خواننده و فعال اجتماعی و نویسنده Play Ethic.

مقدمه کتاب به شکل پی دی اف را می توانید از اینجا دریافت کنید و در صورت توان و علاقمندی برای سفارش از آمازون به کاربرد وبلاگ ها در آمازون مراجعه کنید.

فراوانی اعداد در سایت های فارسی زبان و حضور هشت مارس

سر و کله زدن با گوگل همیشه جذاب است. تصور اینکه جایی کل اطلاعات نامرتبط با هم ذخیره شده است تا کسی در آن جستجو کند، جالب و هیجان انگیز است. از طرف دیگر نمایش تصویری اطلاعات برای منی که ریاضیات را دوست نداشته ام همیشه آرامش بخش است و حتی گاهی هست که نمی دانید این نمودارها واقعا چه کاربردی دارند ولی به هرحال زیبا هستند. مثلا به این یکی نگاه کنید: فراوانی اعداد یک تا بیست در سایت های فارسی زبان.

طبیعی است که عدد یک بیشترین کاربرد را دارد و دو از آن کمتر و سه از دو کمتر و … و این روند تا رسیدن به هشت تکرار می شود. هشت عدد مهمی است و اولین عددی است که از عدد قبلی بیشتر استفاده شده می دانید چرا ؟‌ در یک بررسی نسبتا ساده به نظر می رسد کاربرد زیاد عدد ۸ در سایت های فارسی زبان به خاطر مطالب مربوط به مراسم روز جهانی زن ( ۸ مارس ) باشد. تبریک به مدافعان برابری زن و مرد ! که توانسته اند حضور این عدد در وبلاگستان را حدود سیصد هزار بار از عددی که روند طبیعی ایجاد می کرد بیشتر کنند. البته مشخص است که نباید همه این سیصد هزار را به حساب هشت مارس گذاشت ولی با مرور چند صفحه از نمایش جستجو، به نظر می رسد این مراسم تاثیر نسبتا زیادی در افزایش حضور این عدد در اینترنت دارد.

جادوی هشت، یکبار دیگر در دوازده تکرار می شود. این بار هم جریان منطقی است چون دوازده مطمئنا عدد بسیار پر کاربردی در بین فارسی زبانان است: دوازده امام،‌ دوازده ماه،‌ دوازده ساعت صبح، دوازده ساعت شب، انتخابات ۱۲ فروردین و ….

در ادامه چیز خاصی نداریم، حتی شیب منفی هم دیگر وجود ندارد و اعداد نوسان می کنند. تنها نکته قابل توجه این است که یادمان نگه داریم کم استفاده ترین عدد یک تا بیست، عدد ۱۹ است (‌حدود دومیلیون و چهارصد و پنجاه بار).

روز تقدیر از مدیران سیستم های کامپیوتری

شما الان دارید وب سایت من را می خوانید، این وب سایت روی یک کامپیوتر قرار دارد که توسط مدیر سیستم من از جعبه بیرون آورده شده، سیستم عامل روی آن نصب شده، علیه ویروس ها و دردسرهای اینترنتی ایمن شده و بعد روش وب سرور و بانک اطلاعاتی و کلی چیز دیگه نصب شده و بالاخره بخشی از اون به من اجاره داده شده. حالا هم وقتی شما می زنید FreeKeyboard.net کلی از مدیران سیستم جهان دست به دست هم می دهند تا کامپیوترها و مسیریاب ها و کلی ابزار دیگر شما را به این نوشته ها برسانند.

من امروز راحت نشسته ام و مطمئن هستم اگر سایتم خراب بشود یک مدیر سیستم نسخه پشتیبان آن را جایگزین خواهد کرد. ادمین های سیستم این روزها کلی کار نامریی انجام می دهند و دلیل خوب بودن کارشان هم این است که کسی متوجه آن ها نمی شود. درست روزی که کوچکترین اشتباهی بکنند و چیزی خراب بشود، چند هزار نفر در یک لحظه متوجه حضور نامریی آن ها خواهند شد. پس چه بهتر همین امروز که کارها به درستی در حال انجام شدن است، به یاد مدیران زحمتکش(!) سیستم باشیم و روز مدیران سیستم را به آن ها تبریک بگوییم

سایت اختصاصی این جریان : روز مدیران سیستم های کامپیوتری

البته امسال که کسی به من تبریک نگفت ! هرچند که رسما مدیر جایی هم نیستم ولی حس اش رو دارم !‌ از سال دیگه پذیرای تبریکات صمیمانه شما هستم. امسال تبریک می گم به لیلا که مدیر lan خونه است و به پرشین تولز (هرچند نمی دونم چرا جلوی رفتار بد اسپم فرست ها رو نمی گیره و به جاش کامنت دونی ها رو از کار می ندازه) و کلی آدم دیگه که استفاده بی دردسر از کامپیوترها رو برامون فراهم کرده اند، بخصوص از امیرحسین و کامی عزیز که کلی دردسرهای کامپیوتری من رو راحت کرده اند.

پخش مجموعه ای درباره زنان از BlogTalkRadio.com

BlogTalkRadio.com سرویسی است به وبلاگ نویسان اجازه می دهد جنگ های رادیویی / تلفنی خود را ایجاد و مدیریت کنند. این سرویس قرار است مجموعه به نام «زنان در وبلاگستان» را شروع کند تا تقدیری باشد از زنانی که با حضور فعال خود در وبلاگستان انگلیسی زبان با استفاده از این رسانه جدید، صدای خود را به دیگران رسانده اند. این سری از ۲۸ و ۲۹ جولای شروع به پخش خواهند کرد.

به گفته آلن لوی،‌ مدیر BlogTalkRadio، این برنامه ها فرصتی خواهند بود برای ارتباط با زنان وبلاگ نویس تاثیرگذار. وی می گوید به دنبال معرفی زنان وبلاگ نویس مشهوری که همین حالا هم خوانندگان بسیار دارند نیست بلکه هدف «کشف جواهرهای پنهان وبلاگستان است. زنانی که در حوزه های تخصصی خود تغییر ایجاد کرده اند ولی الزاما خوانندگان بسیاری پیدا نکرده اند. ما می خواهیم صدای در حال گسترش وبلاگستان را به گوش دیگران برسانیم».

این برنامه، ویژه وبلاگستان خارجی ها است که به آن Blogsphere می گویند. در همین حال کنفرانس BlogHer نیز در جریان است که در اصل گردهمایی دیجیتال وبلاگ نویسان زن است. در ایران هم با توجه به وبلاگستان بسیار قوی و حضور فعال زنان در آن، می توانیم همچین برنامه‌هایی داشته باشیم. مطمئنا کار راحتی نیست ولی می تواند نتایج بسیار مثبتی داشته باشد.

درباره BlogHer بعدا بیشتر خواهم نوشت ولی از آنجایی که دیروز و امروز در جریان است،‌می توانید خودتان هم به سایت رسمی کنفرانس BlogHer سری بزنید و از جریان مطلع باشید.

برنامه XO به زبان سی پلاس پلاس

این برنامه بازی ایکس او یا همان تیک تا تو یا همان XO خودمان است که به خاطر درخواست های مکرر دوستان به شکل کاملا ساده و ابتدایی با CPP نوشته شده تا اگر کسی برای پروژه کلاسی دنبالش گشت پیدایش کند.

برنامه ایکس او به زبان سی پلاس پلاس روی گیت هاب است و کافیه فایل بازی ایکس او به سی پی پی رو بگیرین و کمپایل کنین.

نکات مهم:

  • حتما کامنت های برنامه رو بخونین! یکبار یک نفر یک ضرب پروژه را داد به استاد و چون اسم من توی کامنت ها بود صفر گرفت
  • خوب و بد برنامه پای خودتان. مثلا تابع HasWinner به راحتی قابل ارتقاء به یک الگوریتم بسیار منطقی تر است
  • اگر حرفه ای تر هستین و برنامه رو مفیدتر (از دید یک دانش آموز) کردین و خواستین کامیت کنین، خوشحال می شم. حتی می تونین فایل دیگه ای کنارش بسازین که مثلا ریکرسیو چک کنه،‌ یا بازی کنه،‌ یا تحت شبکه باشه و ..

تظاهرات ضد جنگ مستقل در تهران

دیروز چند نفر از دوستان بدون اینکه از دولت پولی بگیرند یا به خاطر تظاهرات به دانشگاه بروند و فوق لیسانس و دکترا بخوانند و شغل پیدا کنند و … در چهارراه انقلاب جمع شدند تا بگویند با جنگ مخالف هستند و برای ابراز مخالف خود هم لازم نیست از کسی مجوز بگیرند.

به نظر من که کار شجاعانه و شرافتمندانه ای است تظاهرات بدون تظاهر.

برای دیدن عکس های بعدی روی «خواندن بقیه مطلب» کلیک کنید.

مرتبط: گزارش هستیا از همین جریان

آمار استفاده از مسنجرها در می ۲۰۰۶

آمار زیر که توسط comScore منتشر شده نشان دهنده میزان استفاده مردم از مسنجرهای گوناگون است. اعداد به میلیون هستند.

MSN 203
Yahoo! 77
AIM 33
Google Talk 3

اولین چیزی که نظر بیننده را جلب می کند نبود نام Skype در میان مسنجرها است ولی با دیدن رتبه افتضاح گوگل، این نکته اصولا فراموش می شود. گوگل در حال حاضر و پس از یکسال از عرضه مسنجر Google Talk خود با اختلافی بسیار بسیار فاحش در رتبه آخر قرار دارد. MSN مانند همیشه به خاطر همراهی اش با ویندوز و استفاده گسترده در آمریکا، رتبه اول را دارد و یاهو به لطف چت روم های باز و امکان دوست یابی در آن،‌ دارای رتبه دوم است.

معرفی وبلاگ: رازی را ببینید،‌ رازی را بگویید


وبلاگ «ارسال راز» وبلاگی ساده است با ایده ای بزرگ: رازی که نمی توانید به هیچ کس بگویید را بدون امضا روی یک کارت پستال بنویسید و برای سایت ارسال کنید.

یکشنبه هفته بعد، کارت پستال خود را به همراه کارت پستال های دیگر،‌ بر روی سایت خواهید دید. این ایده زیبا،‌ ساده و جذاب باعث شده وبلاگ PostSecret.Blogspot.com تا به حال با حدود سی و هشت میلیون بیننده،‌ یکی از وبلاگ های محبوب جهان باشد.