خبر بزرگ امروز، هک فیسنما بود. کپی پیست ایرانی فیسبوک. هک، ظاهرا یک هک کامل دیتابیس است که به کل اطلاعات دسترسی داره و هکر فایلی متنی حاوی یوزر و ایمیل و پسورد رو در اینترنت گذاشته و گفته دامپ دیتابیس رو هم بعدا منتشر می کنه که امیدوارم نکنه. راستش من نمی خوام خیلی توش دقیق بشم چون اولا امنیت آدم های دور و برمون است و بخصوص اون بخشی از صد هزار کاربر که واقعا با فیسنما کار می کردن و کسانی که پسورد ایمیل و فیسنما شون یکیه است و ثانیا در کشور عزیزمون، به جای دستگیری اسید پاش ها به معترضین به اسید پاشی سخت می گیرن و من هم در این موارد ترجیح می دم نظر تخصصی و بررسی دقیق ننویسم و خودم و شما و فیس نما و سانسورچی و هکر و بودجه بگیر و برنامه نویس و همه رو با ذکر همین نکات، به همدیگه بسپارم:
شرکت و استارتاپ ها باید پایه هاشون رو محکم بذارن. برنامه نویس این سایت بسیار داغون و بدون اطلاع از حداقل های برنامه نویسی ای بوده که هر کسی در این سطح باید بدونه. لازمه اگر واقعا سیستمی درست می کنین که دوست دارین بمونه از اول با آدم های حرفه ای کار رو شروع کنین نه با هر کس که دور و برتون است یا با کسانی که نمی دونین سطح کاریشون چقدره.
در صورتی که مدیر پروژه ای توان تشخیص مهارت های فنی نیرویی رو نداره، لازمه اینکار رو از یک متخصص بیرونی بخواد و حتما و حتما لازمه سیستمش از طریق یک سیستم بی طرف و مستقل کراس چک بشه.
برنامه نویس ها هم لازمه از همین الان عهد کنن که دیگه هیچ وقت در هیچ کجای از هیچ پسوردی، پسورد بدون هش و هش بدون سالت ندارن. md5 کردن یک پسورد در یک وبسایت فقط یک قدم مورچه ای بهتر از متن خالص است.
اعلام نیاز به چک کردن کیفیت پسورد وظیفه مدیر پروژه است ولی اگر هم بهتون نگفته، حتما کیفیت پسوردی که انتخاب شده رو تست کنید. حداقل هشت حرف و دارای حداقل یکی از حروف بزرگ و کوچیک یا عدد.
و اما هکرها:
ما قدرت شما رو می دونیم (: همیشه خوبه این قدرت در راه خوبی مصرف بشه و حداقل صدمه رو به آدم های نامرتبط بزنه. می شد همین دیتابیس رو با جایگزین کردن یک کاراکتر از هر هش منتشر کرد تا حداقل ایمیل های منتشر شده، هک نشن.
اینکارها جالبه و خیلی چیزها رو نشون می ده و حتی گاهی مفید ولی زندگی واقعی یک چیز دیگه است. ISMS بخونین و LPI و سیسکو و تو کار باحالی که می کنین «حرفهای» بشین.. یعنی این بشه شغل معتبرتون (: الان کلی نیاز به آدم های حرفه ای هست که نداریم و مثلا همین فیسنما باید قبل از این اتفاق کلی از شما دعوت می کرد برین کمکشون.
و توصیه به همه کاربران وب
پسورد خوب سرمایه گذاری است! حتی در این دیتابیس منتشر شده هم اگر شما یک پسورد خوب (حروف کوچیک و بزرگ و عدد و علامت) داشته باشین، احتمالا امن خواهید بود! هنوزم که هنوزه اصلی ترین پسورد 123456 و 111111 و … است.
پسورد جاهایی که حدس می زنین در پیت باشن و جاهایی که فکر می کنین خوب هستن رو متفاوت بذارین. فیس نما کاملا بی تعهد نسبت به تمام پسوردهای شما عمل کرده پس عاقلانه اینه که در هر سایتی که بهشون مطمئن نیستین، پسوردی جدا از پسورد ایملیتون رو استفاده کنین.
اگر عضو فیسنما بودین، هین الان پسوردتون رو عوض کنین.
و در نهایت نکتاتی برای فیسنما:
– سری بعد از برنامه نویس خوب استفاده کنین
– اگر نمی تونین بسنجین از کسی خواهش کنین بسنجه
– کد رو بدین یک نفر که سر در میاره بررسی کنه
– تمام پسوردها رو غیر معتبر کنین و دوباره کاربر بگیرین
– برای پروژه ها مدیر بذارین. هر محصول باید یک مدیر داشته باشه که با مشورت حرفه ای ها، کار رو جلو ببره.
این بود توصیه هایی به تمام اقشار جامعه که البته بخش محوری اش اینه که خوش باشین و بخندین تا هک بعدی.
این شرکت رو شخصا می شناسم و توصیه می کنم. اگر متخصص CRM هستید یا توسعه CRM مایکروسافت رو بلدین یا PHP کار می کنین حتما رزومه بفرستین.
جادی جان سلام،
ما در شرکت آتیتل تیمهای مختلفی داریم که بر روی تکنولوژیها و پلتفرمهای مختلف و متنوعی کار میکنند. ما برای فرصتهای شغلی زیر دنبال همکار جدید میگردیم:
۱. MS CRM Customization Expert ۲. MS CRM Developer
برای این دو فرصت شغلی تجربه مستقیم روی Microsoft Dynamics CRM الزامی نیست، بلکه داشتن اخلاق کاری، هوش کافی، قدرت تحلیل بالا و تسلط به .Net (برای سمت برنامه نویس CRM) برامون کافیه.
افرادی که در این سمتها به مجموعه ما اضافه میشن، این فرصت رو دارند که در کنار مجموعهای از حرفهای ترین متخصصین CRM در ایران، تجربه کار بر روی یکی از پیشرفته ترین سیستمهای CRM در دنیا رو کسب کنند.
۳. PHP Developer
برای این سمت دنبال برنامه نویسهای حرفهای و با تجربه PHP هستیم. طبعا باز هم داشتن اخلاق کاری، هوش کافی و قدرت تحلیل بالا جدا از
دانش فنی بالا در زمینه برنامه نویسی PHP برامون خیلی مهمه.
دوستانی که به همکاری با ما علاقمند هستند میتونن رزومهشون رو به آدرس jobs@atitel.com برامون بفرستند.
آخر سخنرانی در دانشگاه پرند یک رزبری پای بهمون هدیه دادن. دیروز فرصت شد برم سراغش و فکر کنم می خوام باهاش چیکار کنم. رزبری یک کامپیوتر خیلی کوچیک است (مثلا اندازه یک ماوس کامپیوتر) و با قدرتی نسبتا کم که خاصیت باحالش، همیشه روشن موندنش است و مصرف کم و کوچیک بودن و لینوکس روش.
حالا تا فکر کنم می خوام باهاش چیکار کنم، روش یک رزبین (سیستم عامل مبتنی بر دبیان برای رزبری پای) نصب کردم و علی الحساب یک دانگل وایرلس که داشتم رو بهش زدم که بدون مشکل شناخت و به شبکه خونه وصل شد و بعد هم وبکم قدیمی رو بیرون آوردم و بهش وصل کردم که اونم بدون هیچ مشکلی شناخت.
وبکم رو از لای پنجره بیرون گذاشتم و با وایرلس به رزبری وصل شدم. اولین دستور که این بود:
# at 3:15
>apt-get update
>apt-get -y upgrade
>
>Ctrl+D
که سیستم خودش نصفه شب که اینترنت رایگانه، آپدیت بشه. بعد fswebcam و motion رو نصب کردم که می تونن یک صحنه رو از دوربین نصب کنن یا اصولا ران بشن و حرکات رو تشخیص بدن و ذخیره کنن. حالا دیگه کافیه از سیستم لاگ آوت کنیم و فردا شب به سراغش بریم. اولین قدم اینه:
جالب نیست؟ (: بخصوص اینکه به خاطر ترکیب یک عکس در هر پنج دقیقه و ضبط حرکات، فیلم حرکت زمان رو نشون می ده ولی در لحظاتی که اتفاقی در جریانه کند می شه. یک نکته جالب دیگه گربه است که صبح می ره سر کار و شب بر می گرده.. من همیشه ایده ام این بود که گربه ها می چرخن و هر جا شب شد می خوابن ولی این یکی که ظاهرا امروز برگشته خونه اش. می ذارم فردا هم باشه که این نظریه رو بررسی کنم.
نکته: این کار تا حدی نقض حریم شخصی همسایه ها است و کار خوبی نیست. اینکه من کردم دلیل نمی شه دفاع کنم که کار خوبیه ولی خب چون نه چهره توش مشخصه نه پلاک نه چیزی، حس کردم گذاشنتش بهتر از نذاشتنش است.
فرض کنید در یک سیستم هرمی کار با یک نفر شروع میشود؛ هر یک از اعضاء در هرماه دو نفر را وارد سیستم میکند و پس از شش ماه کار را متوقف و بعد از آن عضو جدیدی وارد سیستم نمیکند. زمان لازم برای عضویت تمام جمعیت ایران (۷۰ میلیون نفر*) در درون سیستم به گونهای که باقیماندهای وجود نداشته باشد را محاسبه کنید. همچنین محاسبه کنید چه کسانی در این مدت به درآمد خواهند رسید (کسی به درآمد خواهد رسید که برای بیشتر از چهار ماه دستکم ۶ نفر زیرشاخه داشته باشد).
نکته: ایده اولیه شبیه سازی گولد کوئست بوده. احتمالا من الگوریتم رو اشتباه گفته ام. اگر کسی الگوریتم دقیقتری از گولد کوئست داره بگه که اینجا بیارم
شرایط مسابقه
انتخاب زبان آزاده ولی زبان هایی که من بتونم اجراشون کنن تشویق می شن (پایتون، پرل، روبی، نود، گو، آر، ….)
ترجیح می دیم برنامه سریعتر اجرا بشه و با حافظه کمتر
گر بشه اعداد رو به شکل پارامتر به برنامه داد، برنامه بهتره
نمایش مناسب نتایج امتیاز مثب داره.. مثلا ممکنه یکی بخواد نتایج رو به صورت آدمک هایی نشون بده که یکسری پول دستشونه یکسری جیبشون خالیه یا یکی بخواد نمودار بکشه یا هر چی.
لازم نیست کل نتایج در یک حرکت انجام شده باشن. ممکنه یکی با یک برنامه پایتون اعداد رو دربیاره و بعدا با یک صفحه گسترده، نمودارهاش رو بکشه. در این وضعیت معقوله به شکل یک مقاله شرکت کنین و کدها رو هم همراه کنین.
انتخاب برنده
تیم داوری نداریم ولی ممکنه تشکیل بشه.
داوری خیلی پیچیده نیست و دقیقا هم سعی نمی کنیم بهترین از هر جهت رو انتخاب کنیم چون اصولا توان اینکار رو نداریم (:
سعی می کنیم سه نفر رو انتخاب کنیم که اکثریت راضی باشن
جوایز
دقت کردین که این مسابقه روز جمعه اعلام شده؟ واقعیت اینه که براش اسپانسر داریم! جوایز سه نفر اول به شرح زیر هستن:
نفر اول مصرف یکسال کاندوم رایگان بعلاوه ماگ قهرمان برنامه نویسی
نفر دوم مصرف یک ماه کاندوم رایگان بعلاوه ماگ قهرمان برنامه نویسی
نفر سوم مصرف یک هفته کاندوم رایگان بعلاوه ماگ قهرمان برنامه نویسی
و به پیشنهاد یکی از دوستان، نفرات اول تا سوم می تونن جایزه شون رو با سه، دو و یک نوتلا عوض کنن و اگر هم کسی کلا جایزه رو نمی خواست یا نمی تونست بگیره (مثلا خارج بود) می تونه جایزه رو اهدا کنه به یکی دیگه یا کلا صرفنظر کنه و فقط به اجر معنوی برسه (:
روش شرکت
می تونین کدها به همراه نتایج و اگر لازمه روش اجرا رو به jadijadi+herami@gmail.com ایمیل کنید یا کامنت بذارین یا رو گیت هاب آپلود کنین و بهم بگین و هر روش دیگه ای که دوست دارین (: مسابقه دورهمی است برای آگاه سازی عمومی و دست گرمی برنامه نویسی و داشتن یکسال کاندوم رایگان (:
نکته مهم
کاندوم چیزی است مستقل از جنسیت. هم زن ها مصرف می کنن هم مردها و هم مجردها و هم متاهل ها. حتی کسانی که سکس نمی کنن هم کاندوم استفاده می کنن. ما خودمون یکبار کلاس رو باهاشون تزیین کردیم و یکبار پر آبش کردیم از طبقه فلان انداختیم پایین به این امید که منفجر بشه همه جا رو آب برداره ولی منفجر نشد و مجبور شدیم بدو بدو بریم پایین و شخصا سوراخش کنیم و خیلی کارهای جالب دیگه. خلاصه شرکت کنین و اگر هم نخواستین نگیرین یا اهدا کنین (: در مورد اینکه مصرف یک سال و یک ماه و یک هفته چقدره هم مطمئن باشین ما دست بالا رو می گیریم (:
گوگل ظاهرا از امروز داره در نتایج جستجوی آهنگها، متن رو مستقیما در خروجی اش نشون می ده. احتمالا ضربه بزرگی است به سایتهایی که اصولا دلیل وچودی شون گذاشتن متن آهنگ ها است و برای ما یادآور روزهای اول اینترنت در ایران. شاید یادتون باشه که اولین ماه های ورود اینترنت به ایران، یکی از بزرگترین کاربردهاش برای عموم، پیدا کردن متن آهنگ هایی بود که در همه زندگی شنیده بودن ولی هیچوقت دقیق کلماتش رو نفهمیده بودن و از همون موقع کلمه لیریک / Lyrics یکی از اولین لغات انگلیسی مرتبط با اینترنتی بود که همه یاد گرفتیم. حوالی سال ۷۴ و ۷۵.
در رادیوگیک شماره ۴۷، شب یلدا دور هم جمع می شیم تا در میان دو شعر، از پایرت بی بگیم، از هکرها بگیم، از هوش مصنوعی ای بگیم که مواظبه رفتار ماست و در مورد آیپاد حرف می زنیم: از تلاشش برای انحصار تا فازهای رترو و هیپستر . با ما باشین چون جهان باید تکون بخوره!
““
با عشق طلسم گرگ را می شکنیم
شب این قفس سترگ را می شکنیم
هرچند تبر به دوشمان نیست ولی
یک روز بت بزرگ را می شکنیم
(جلیل صفر بیگی)
““`
اون آیپاد کلاسیک باحالها یادتونه؟ که یک صفحه نمایش کوچیک داشت و یک کلید لمسی دایره ای ؟ ظاهرا مردم خیلی دوستش دارن و دوست ندارن کنارش بذارن یا داشتنش یک تیریپ باکلاس پیدا کرده و همه می خوان بگن رترو هستن! یک گزارش جالب می گه که این دستگاه ۱۲ ساله که چند وقت است بدون سر و صدا حتی از سایت اپل هم حذف شده هنوز طرفدارهایی داره که حاضرن سه باربر قیمت واقعی داستگاه پول بدن تا یکیش رو بخرن. اگر مغازه دار هستین و ته انبارتون چند تا از اینها مونده، رو ای بی بذارین چون بیشتر از ۵۰۰ دلار دارن خرید و فروش می شن!
اچ پی که مثل همه غولهای تکنولوژی قدیمیتر در غول موندش با مشکل مواجهه، گفته در ۲۰۱۵ قدم بزرگی بر خواهد داشت. با ارائه یک سیستم عامل جدید برای کامپیوترهاش! بخش تحقیقاتی این شرکت گفته اچ پی کامپویتری به اسم The Machine ساخته که نمونه جدیدی از نسل کامپیوترهای بهینه از نظر مصرف است و یکی ازتفاوت های جدی اش در حافظه ای است که استفاده می کنه. کرک برسنیکر (معمار ارشد د ماشین) می گه که مدل فعلی حافظه کامپیوتر که دائما اطلاعات رو بین دو مدل حافظه جابجا می کنه از ۱۹۴۰ با ماست و لازمه تغییر کنه. این پروژه تقریبا یک سوم تیم تحقیقاتی اچ پی رو درگیر خودش کرده و این حافظه ها از یک قطعه الکترونیک به اسم memristor استفاده می کنن. گفته شده نمونه اولیه د ماشین در ۲۰۱۶ ساخته می شه ولی در جون ۲۰۱۵، سیستم عاملش به اسم Linux++ آماده خواهد بود و شبیه ساز سخت افزارنهایی هم منتشر می شه تا برنامه نویس ها بتونن پیشاپیش برنامه هاشون رو برای د ماشین آماده کنن. البته در نهایت لینوکس پلاس پلاس هم با سیستم عامل اختصاصی د ماشین که اچ پی بهش می گه کربن جایگزین خواهد شد. تفاوت اصلی هم اینه که د ماشین فقط یک حافظه خواهد داشت: هم برای کارهای بلند مدت و هم کوتاه مدت (برابر هارد و رم فعلی) و از اونطرف از فیبرنوری به جای مدارهای مسی در اون استفاده شده… اچ پی مدعی است که د ماشینی که بر اساس طراحی یک کامپیوتر کلاسیک ساخته شده باشه، تقریبا شش برابر قوی تر و ده برابر کوچیکتر است و فقط ۱.۲۵٪ کامپیوتر کلاسیک برق مصرف می کنه و معلومه که چنین چیزی حسابی مورد توجه شرکت هایی مثل فیسبوک و گوگل خواهد بود. یا اسمان های بالای سر!
و خب فایرفاکس ۳۴ رو هم داشتیم که دیفالت سرچ انجینش یاهو است
توضیحات خودم. مدل درآمدی گوگل. فایرفاکس و کروم و ..
تبلیغ وسط برای کمپین فونت فارسی
چرا به فونت نیاز داریم. چرا فونت آزاد نداریم؟ کی باید پولش رو بده؟ با اینهمه سازمان عریض و طویل ظاهرا خودمون باید بدیم (: و می دیم! ترس نداره که.. من که حمایت کردم شما هم بکنین
وال استریت ژورنال گزارش می ده که گوگل داره دفترهاش در روسیه رو می بنده . به طور خاص به خاطر سرکوب اینترنت در این کشور و قوانینی که می گن شرکت ها باید اطلاعاتشون رو به دولت بدن. این گزارش می گه که گوگل بعضی کارمندها رو که مرتبط با فروش ، ساپورت و ارتباطات و این تیپ چیزها هستن د رکشور نگه می داره. در ماه جولای که می شه تقریبا شش ماه قبل، پارلمان روسیه قانونی تصویب کرد که سایت های اینترنتی که اطلاعات شهروندان روسی رو نگه می دارن باید داخل روسیه باشن.. که حمله ای است علیه آزادی های شهروندان در اینترنت. همچنین قانون دیگه ای می گه سایت هایی که بیتر از ۳ هزار بازدیدکننده روزانه دارن باید خودشون رو ثبت کنن و دولت هم می تونه تعطیلشون کنه – حتی بدون رای دادگاه.
جمعه، یک مهندس سابق اپل که روی آیتونز کار می کرد در دادگاهی علیه این شرکت شهادت داد که شغلش «block 100% of non-itunes clients» بوده و «keep out third party players»ی که با آیپاد اپل رقابت می کردن. راد شولتز گفته که اپل سعی می کرده رقبا رو تضعیف کنه و پایین آوردن قیمت از ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۹ باعث شده انتظار ضرری ۳۵۰میلیون دلاری داشته باشن ولی اینکار رو کردن. اون که با لباس چرم و بلوز با دگمه های باز تو دادگاه حاضر شده بود گفت که دوست نداشته جزو پروژه «آبنبات» باشه ولی خب اونجا بوده. اپل اما می گه هدف این نبوده و تغییرات آیتونز و پروژه ای که شولتز روش کار میکرده مرتبط با امنیت بیشتر اپل و کاربران بوده تا سیستم ها ها توسط پخش کننده های دیگه یا فرمت های متفرقه دستکاری نشن. [توضیحات خودم در مورد آنتی تراست]
فیسبوک می گه با ترکیب هوش مصنوعی و image recognition، می تونه بین عکس های مستی و غیرمستی فرق بذاره و از شما بپرسه «آیا مطمئن هستین که رییس و مادرتون هم این عکس رو ببینن مشکلی نیست؟». این خبر رو مدیر تیم هوش مصنوعی فیسبوک گفته. یان لکان Yann LeCun گفته که فیسبوک به دنبال ساخت یک پیشکار شخصی است و حتی در آینده ممکنه تشخیص بده عکسی که داره آپلود می شه رو شما آپلود نکردین و یکی داره از اکانت شما سوء استفاده می کنه. الان اصلی ترین استفاده فیسبوک از هوش مصنوعی، تشخیص چهره و کمک به شما در تگ کردن عکس ها است یا پیشنهاد هشتگ های صحیح بر اساس متن وارد شده یا حتی mediate کردن رابطه شما با دوستانتون. معلومه که خیلی ها نگران هستن و می گن این مسیر خوبی نیست و اگر هم کسی اینها رو می خواد باید خودش اونها رو فعال کنه.
تبریک و تقبیح
یک تسلیت هم داریم به Blake Benthall، موسس سیلک رود ۲ [کمی توضیح] که سرورها رو با ایمیل Blake@benthall.net سفارش داده بود! آخه قاچاقچی اینقدر داغون؟
تبریک هم به جادی داریم برای اینکه تلاش می کنه تلویزیونش رو جدی کنه.
و یک خنده هم برای سونی که بار پنجم ششم هک شد.. اینبار از طریق یک فایل متنی که پسوردها توش بود و اسمش بود پسورد تی اکس تی! آخه چرا سونی؟!
و یک تقدیر خوب از آقامون ابی! که لینک دانلود آلبومش رو توییت کرده و گفته برای عزیزانی است که در ایران امکان خرید ندارن.
نامه ها
آیتک
امیدوارم که حالت خوب باشد. در مورد اون مطلبی که راجع به گارانتی ایسوس توی رادیو گیک گفتی، خواستم تجربه خودم رو بگم اگه این موضوع اخیر هست شاید بتونی به اون شخصی که برات نامه نوشته اطلاع بدی و شاید کارش راه بیوفتد. من یه لپ تاپ ایسوس داشتم 2-3 سال پیش، وقتی برای مشکلی که داشت با شرکت پشتیبانی (فکر کنم اسمش * * * * * * بود.) پیگیری کردم اونا گفتن که گارانتی دستگاه من تموم شده و حاضرنشدن حتی با دریافت هزینه لپ تاپ رو تعمیر کنند و قطعه لازم رو براش سفارش بدهند.
خلاصه من هم ازشعبه ایران نا امید شدم و با پشتیبانی ایسوس توی دوبی تماس گرفتم. اونا بهم گفتن که همون شعبه ایران این کارو باید انجام بده و وقتی گفتم که چه برخوردی باهام شده ، گفتن که پیگیری می کنند و بهم اطلاع می دهند.
2-3 روز بعد یکی فکر کنم به نام آقای * * * بهم زنگ زد و گفت که یکی از مدیران اون شرکت ایرانیه و شخصا مشکل منو پیگیری کرد و همه چیز حل شد . البته من چون گارانتی ام تموم شده بود هزینه رو دادم ولی خوب لاقل لپ تاپم درست شد و توی کل این پروسه خیلی محترمانه با من برخورد شد.
در مورد گارانتی خب هم سپهر از دیجی کالا گفته که یک نقص خیلی ریز توی هدفون گرون قیمتش رو پذیرفتن و کل هدفون رو عوض کردن. آیتک از ایران رهجو گفته که محترمانه و خوب پیگیری کردن و سپهر هم در مورد سازگار ارقام نوشته که با اینکه هارد مشکل دار بهش فروخته بودن که شماره سریالش با شماره سریال روی گارانتی نمی خوند ولی سازگار مشکل رو پذیرفت و هارد رو عوض کرد
امیر
شاید من یک هکر و گیک باشم!
شاید این را تعریف از خود بدونی ولی بیش از 10 سال هست توی دنیای وب هستم و کار تجاری میکنم.
گیک و هکر بودنم را با توجه به تعاریف خودت متوجه شدم. چون روی نکات ریز و مواردی که بقیه اهمیت نمیدن فوکوس میکنم و یا وقتی به مسئله یا
موردی مواجه میشم، تا از توش یک آدم همه جیز دان بیارم نیام دست بر دار نیستم. دوستانم من را ویکی آفلاین صدا میکنند :)
مسعود
در ادامه اون پست های وایبرت: من چند وقت پیش توی یکی از گروه های واتس اپ عضو شدم که مربوط به همکارهای یکی از جاهایی بود که کار میکردم. یک موسسه آموزشی بزرگ و مشهور. توی این گروه از اساتید عضو بودن تا مسولین اداری و آبدارچی و . . . و این گروه فقط برای یک هدف تشکیل شده بود: اشتراک ویدیوهای پورن.
من به این که آدم ها بخوان پورن ببینن یا نبینن کاری ندارم و از دید من یک مساله شخصی و طبیعیه. اما آیا این که طیف وسیعی افراد متاهل توش باشن و ویدیوهایی هم که توش گذاشته میشن بیشتر انواع اکستریم باشن تا پورن معمولی هیچ نشونه جامعه شناسی محسوب نمیشه؟ من می دونم که خیلی ها به سادگی و با استفاده از فیلترشکن های متعدد و سرعت بالایی که امروز به هر حال بیشتر از قبل هست، به راحتی به محتوای پورن حتی به صورت استریم هم دسترسی دارن. همون طور که گفتم نگاه کردنش هم از دید من چیز بدی نیست. ولی این که بخوای این موضوع خصوصی رو با بقیه هم شیر کنی چی؟ طبیعیه؟ این که تمام تلاشت این باشه که با آپلود ویدیوی خفن تر جلب توجه کنی چی؟ آیا جاهای دیگه هم که محدودیت های شرعی و مدنی ما رو ندارند چنین چیزهایی عرف و طبیعی محسوب میشن؟
بخش آخر
توضیحات خودم در مورد پایرت بی تو پادکست بی نام.
موسیقی
پیشنهاد مایند فکتوری Papa Roach – Broken As Me ولی احتمالا چیزی مرتبط تر با یلدا (:
وقتی بری ویلمور فرمانده ایستگاه فضایی بین المللی نیاز به این آچار داشت، ناسا راحتترین راه حل رو انتخاب کرد: ایمیل کردن آچار! این اولین باری است که یک جسم در زمین طراحی شده و بعد نقشههاش برای ساخت به فضا ارسال شده.
شرکت پشت این جریان، Made In Space در کالیفرنیا است که یک پرینتر سه بعدی رو در ایستگاه فضایی نصب کرده. پرینترهای سه بعدی دستگاههایی هستن که می تونن به جای متن دو بعدی روی کاغذ، اجسام سه بعدی واقعی بسازن. مثلا در این مورد ناسا آچار مورد نظر رو با یک نرمافزار سه بعدی طراحی کرده، نقشه رو به ایستگاه فضایی ایمیل کرده و فرمانده ویلمور با دادن این نقشه به پرینتر سه بعدی بعد از دقایقی آچار رو تحویل گرفته! مشخصه که در صورت نبودن این پرینتر در ایستگاه فضایی، ارسال یک جسم فیزیکی به ایستگاه فضایی باید تا زمان ارسال سفینه بعدی به ایستگاه فضایی – یعنی حداقل چند ماه بعد – به عقب می افتاد.
البته این اولین بار نیست که چیزی در فضا پرینت سه بعدی می شه. قبلا هم در ماه نوامبر فضانوردها یکی از اجزای همین پرینتر سه بعدی که نیاز به تغییر داشت رو با خود همین پرینتر، ساخته بودن. در کل ۲۱ جسم در فضا پرینت شدن که همه برای بررسی به زمین برگردونده خواهند شد تا چک بشه که آیا اجسام پرینت شده در محیط فضا، با اجسام پرینت شده در زمین تفاوتی دارن یا نه.