بعد از تقریبا چهار پنج سال، لپ تاپ لنوو x220 من نشونههایی از اذیت دائمی داشت. مشکلات کیبورد، فن و باتری تا اینکه بالاخره بعد از یکسال زنده موندن با تعمیر و تحمل سر و صدا، تصمیم گرفت کلا از کار بیافته و با توجه به مشکلات رندر ویدئوهای که اخیرا خیلی هم زیاد شدن، وقت یک لپتاپ جدید شد.
برای خرید لپتاپ جدید یک کار قبول کرده بودم که معمولا از زیرش در میرم: تدریس برای سازمانها. دوره هم تموم شده بود و حدود ۴ تومن برای لپتاپ داشتم. مواردی که قرار بود حتما توی لپتاپ جدید رعایت بشن اینها بودن:
- سی پی یو کاملا خوب. منطقا در حوالی i7 6600U.
- سبک چون من هر روز لپتاپ رو جابجا میکنم. حداکثر وزن قابل قبول ۱.۸ کیلو
- سیزده یا چهارده اینچ که کیبورد اندازه استاندارد باشه ولی قابلیت حمل و نقل و استفاده در همه جا کاملا حفظ بشه
- حتما رم و هارد قابلیت تغییر توسط خودم رو داشته باشن چون در تلاش برای مکبوک ایر شدن، خیلیها دارن قطعات رو به مادربرد لحیم میکنن، حتی کربن!
- رزولوشن معقول و معمول. رزولوشنهای خیلی بالا برای من خوب نیستن چون حوصله اسکیل کردن و ریز بودن صفحه رو ندارم روی یک لپتاپ ۱۳ اینچ و ۷۶۸*۱۳۶۶ برام کمه چون قبلی اینقدری بود و بعضی جاها حس میکردم کافی نیست و حتی پنجرهها از صفحه بیرون میافتن
- صفحه مات الویت داشت
- پورتهای کامل شامل حداقل سه یو اس بی، خروجی تصویر مرسوم و اترنت
یک گزینه همیشه خوب اینه که بتونین از طریق کسی در خارج، در تخفیفهای خوب یا حتی سایتهای ریفربیشد و اینها خرید کنین ولی من امکانش رو نداشتم – حداقل با خرابی ناگهانی لپتاپ. این شد که با دیدن جاهایی مثل دیجیکالا و مغازههای آنلاین گزینه ها رو دیدم و در نهایت به لپتاپ UX303 ذنبوک از ایسوس رسیدم که با رفتن به مغازهای توی کامپیوتر پایتخت به نیت خرید معلوم شد گزینه ای مثل لپ تاپ ذنبوک ایسوس UX310 گزینه بهتری است.
چیزهایی که از رده خارج شدن
- اولا من دنبال برند خاصی نبودم. لنوو رو منطقا ترجیح می دم ولی لنوو دیگه کاملا اون لنووی قدیم نیست و سری T و X بسیار گرونن.
- چیزهایی مثل کربن و غیره مستقل از گرون بودن، شدیدا غیرقابل آپگرید هستن. لپتاپی که رماش لحیم شده باشه به مادربرد از گزینههای من خارجه.
- اچ پی برند باحالیه ولی تقریبا هر چیزی ازش دیدم سنگین بود
- دل هم لپتاپهای خوبی داره ولی بهترینهاش (مثل ایکس پی اس ۱۳) بسیار گرونبودن و مشکلات ارتقاء دادن داشتن
دلایل انتخاب ذن بوک ایسوس
- ظاهرا قابل قبول داره
- سبک است
- ۱۲ گیگ رم. چهارگیگ لحیم شده به مادربرد و یک اسلات خالی که روش یه ۷ گیگ است
- رزولوشن و اندازه و وزن ایده آلهای من
- کیبورد خوب
- ۵۱۲ اس اس دی. خیلی دقیق تحقیق نکردم ولی فکر کنم یه هارد دیگه هم توش جا میشه! چون از همین مدل هیبرید هم بود
- پورتهای نسبتا خوب
- قیمت خوب نسبت به همردهها مثل با سی پی یو و رم و هارد مشابه
نکات منفی ذن بوک ایسوس UX310
- عدم امکان خاموش کردن کارت گرافیکی دوم از بایوس
- نداشتن پورت گرافیکی دوم کنار پورت اچ دی ام آی
- نداشتن اترنت که بلاهت فعلی است. ممکنه در آینده همه وایرلس بشیم ولی هنوز خیلی زوده که برای فیگور لاغری، چنین چیز مهمی رو حفظ کنن
- برند ایسوس برای من جذاب نبوده. امیدوارم این لپتاپ عوضش کنه
- قیمت زیاد نسبت به چیزی که من در نظر داشتم بخرم. مثل همیشه تقریبا بیست درصد گرونتر از هدف خریدم
- کیبورد برای تایپ کاملا خوبه ولی بازم به این رسم ابلهانه فعلی، بعضی کلیدها از جمله هوم و اند و … رو با فانکشن باید زد
- ویندوز داشت. بعضی مدل ها ویندوز نداشتن. در این مورد خب من دارم پول ویندوز رو می دم و بعد پاکش می کنم. اگر واقعا پیگیری کنین که این ویندوز که به زور رو دستگاه بوده رو نمی خواین، امکان پس گرفتن کمی پول از مایکروسافت رو دارین. کار جالبیه و بعضی ها می کنن ولی من حوصله اش رو ندارم.
لینوکس روی ایسوس ذن بوک
هیچ مشکلی نداشت. اوبونتو رو نصب کردم. بدون هیچ پیچیدگی و همه چیز کار می کنه به جز کلیدهای کم و زیاد کردن نور صفحه. از بخش ستینگ می شه کم و زیاد کرد ولی دگمه ها در این لحظه کار نمی کنن. راه انداختنشون باید خیلی ساده باشه. بعدا یه پست می نویسم احتمالا.
حرف آخر
به قول دانیال، آدم با چیزی که میسازه یا تولید میکنه شناخته میشه نه با چیزی که میخره یا مصرف میکنه. برندها خیلی مهم نیستن. اگر واقعا لازم ندارین لازم نیست لپتاپ رو عوض کنین و با هر لپتاپی می شه هر کاری کرد.. حداقل با هر لپتاپ معقولی هر کار معقولی. من در خرید خیلی مردد میشم و جرات خرید ندارم ولی اصلا اینطوری نیست که سعی کنم بهترین چیز رو بخرم یا تحقیق طولانی و حرفه ای بکنم. مثل یک خریدار متوسط هستم.