- کامبد توی وبلاگش از این نوشته که چرا به شکل دائم از لینوکس استفاده نمی کنه. خودش هم گفته که از نظر لینوکسیها، خیلیهاش جوابهای معقولی دارن اما به هرحال بسیار جذابه ببینیم یک ویندوزی که با لینوکس هم آشنا است، برای استفاده نکردن از اون، چه دلایلی مییاره.
- استالمن توی آرژانتین است. قهرمان افسانهای و پیامبر جنبش
بازمتنآزادی نرمافزار، استالمن کشور به کشور میچرخه تا پیامبازمتننرمافزار آزاد رو به همه جهان منتقل کنه (: - این هفته، داستان بزرگ ایران جریان لوگوی «کانون کارگزاران بورس» بود (: این لوگو دقیقا از لوگوی اوبونتو کپی برداری شده. فکر کنم اولین جایی که نوشت، روزبه شفیعی بود و بعد همه لینوکسیها نوشتن (: منتظریم ببینیم این کانون دولتی، بیخیال این دزدی می شه یا نه.
- گنو/لینوکس اسلکور ۱۳ هم این هفته ارائه شد، اصلیترین تغییر، عرضه رسمی نسخه ۶۴ بیتی است.
- خبر بزرگ جهانی در دنیای نرم افزار، عرضه شدن پلنگ برفی اپل بود. مستقیم به دنبای لینوکس ربط نداره ولی اولا هسته یونیکسی داره و ثانیا به مردم نشون می ده که یک سیستم عامل خوب باید چجوری کار کنه. در موردش اینجا نوشتم.
- و خبر دنیای لینوکس در زمینه سختافزار هم عرضه گوشی N900 نوکیا بود. یک گوشی موبایل مبتنی بر دبیان و گنوم.
ماه: آگوست 2009
مسابقه طراحی صفحه ۴۰۴
تا حالا شده برین به یک وبسایت و به جای دیدن صفحه مورد نظر بشنوین: Page Not Found؟ این ایراد به ایراد ۴۰۴ مشهوره و وقتی نشون داده میشه که شما صفحهای رو درخواست داده باشین که روی اون سایت وجود نداره. تکنیکهایی هست که این صفحه رو خودتون طراحی کنید. جذابیت اینکار اینه که اینترنت رو زیباتر می کنه و مراجعین به سایت شما هم – وقتی که اشتباه بیان – به جای بستن بیمعنی و بستن صفحه، با صفحه معقولی مواجه میشن که مشتاقشون میکنه به موندن در سایت….
حالا وبلاگ خوب عصیان، در یک حرکت عالی، مسابقهای گذاشته برای کسانی که بهترین طراحی صفحه ۴۰۴ رو بکنن. خوبیش اینه که هم آموزش میبینیم که چطوری اون صفحه رو عوض کنیم و هم وبلاگمون رو یک قدم بهتر میکنیم… پیشنهاد میکنم شما هم کلیک کنین و برای بهتر کردن وبلاگ خودتون، توی مسابقه شرکت کنین.
نکته بد: این تکنیک به درد کسانی میخوره که وبلاگشون روی هاست خودشون است… اگر هم کسی کمکی در این مورد خواست، من در خدمتم (:
– طراحی لوگو از مداد رنگی
لوگوی کانون کارگزاران بورس ایران
روزبه شفیعی جریان رو نوشته «کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار یا کانون کپی برداری ؟». خودتون سایت کانون رو ببینین:
لوگوش واقعا جالبه (: دقیقا کپی لوگوی اوبونتو است که یکبار دیگه تو خودش تکرار شده (و لوگو رو زشت کرده!). واقعا برام عجیبه که چرا طرف از لوگوی کی.دی.ای. هم استفاده نکرده؟ من بودم این رو درست میکردم:
هم اون تکرار بیمعنی رو نداره و هم از حرف «کاف» استفاده شده که خیلی به اسم کانون کارگزاران مییاد.
سفر سوریه – قسمت دوم و احتمالا آخر
سوریه چیز عجیبی نداره. دمشق قدیمیترین شهر مسکونی دنیا است. یعنی قدیمی ترین شهری که تا به الان از سکنه خالی نشده و در تمام دورههای تاریخ فعال بوده. مثل هر دولت تمامیتخواه دیگری، همه شهر پر شده از عکس های عظیم الجثه حاکم و شعارهایی مثل اینکه «ما همه از تو حمایت میکنیم بشار اسد» که به قول دوستی که تقریبا ده سال قبل اومده بود سوریه، «سایز عکسها نسبت مستقیم داره با میزان کنترل دولت بر زندگی مردم».
دمشق برای دیدن شهر جالبیه. بذارین یک لیست بدم از چیزهایی که توی این پایتخت سوسیالیسم اسلامی دیدم:
- سرباز و پلیس خیلی زیاد. پلیسها دقیقا کپی پلیسهای موتورسوار آمریکایی
- پراید و رنو ۵ زرد به عنوان تاکسی
- عکس های چگوارا که در شهر کنار عکسهای اسد به فروش میرفتن
- یک کبابی که سردرش عکس احمدینژاد، اسد و اون رهبر شیعههای لبنان رو زده بود.
- دیسکوی هتل که توی ماه رمضان تعطیل بود ولی بار کماکان کار میکرد و قیمت ورود به یک استریپ کلاب، ده هزار تومن بود
- تابلوهای فارسی مقام زینب و مقام رقیه
- یک مسجد / قلعه عالی در مرکز شهر که اطرافش بازار شده و واقعا ترکیب زیبایی است از معماری مسیحی، اسلامی و رومی
- مسجدهایی که قدم به قدم ساخته شدن و دم اذان پر از جمعیت میشن و صف نمازگزاران حتی تا توی خیابون ادامه پیدا میکنه
- فروشنده تسبیحی که فقط با چهار عبارت «به کم» (چند؟)، «لا» (نه)، «جمیل» (زیبا)، «قالی» (گران) میتونین باهاش ده دقیقه چونه بزنین و بدون اینکه بدونین از چند لیره به چند لیره رسیدهاید، یک دویست لیرهای (چهار هزار تومنی) بدهید و ببینید چقدر پول برمیگردونه
- شرکتی که توی خیابون سفارتها است. خیابونی که نه فقط دم در سفارتها که حتی سر و ته خیابون هم نگهبان مسلح داره
- حرمی که پر است از پول و ده تایی عروسک. حداقل هفتاد درصد پولها ایرانی است. عروسکهای مقام رقیه مال چیه؟ معنی خاصی داره؟
- بازاری که انگار اصلیترین کالاش، لباس زیر زنونه است
- آنتن ماهواره، آنتن ماهوراه، آنتن هایی ماهوارهای که روی سقف و پشت پنجرههای ساختمونهایی نصب شدن که مشخصه هیچ چیزی تحت عنوان «نمای ساختمان» براشون مهم نیست. تبه جز یکی دو خیابون خاص، تقریبا هیچ خونهای ندیدیم که پول خاصی خرج نمایش شده باشه.
- ترافیکی مشابه خودمون
- آدمهایی که اصلا مزاحم ما نشدن و در هر برخورد، دوستانه و کمک کننده بودن (: بخصوص اگر سعی کنین باهاشون عربی حرف بزنین خوشحال میشن و در بسیاری از موارد هم چند جمله فارسی میگن که شما خوشحال بشین (:
- و …
- هتلهای چرندی (شرایتون) که فکر میکنن باید برای یک روز اینترنت، ۲۲ دلار پول بگیرن.. این رو امشب نوشتم ولی فردا از شرکت میفرستم تا هتلها بدونن که اینترنت برای مسافر مهمتر از چهار نوع بالشت و سه نوع صابون بدن است!
- خوشحال میشم اگر کسی میدونه عروسکهای توی حرم معنیش چیه، بهمون بگه
و چیزی که نتونستیم پیداش کنیم قبر شریعتی بود…. حیف شد ولی همیشه خوبی چیزی باقی بمونه به عنوان انگیزه سفر بعدی (:
یک سفر دیگه (: کوتاه به سوریه و دمشق
اینبار هم در فرودگاه امام هستم. یک سفر خیلی کوتاه (یکی دو روزه) به دمشق و سوریه از طرف شرکت. مساله اینه که احتمال زیادی داره که شرکت لپتاپهاش رو به لینوکس تغییر بده و فعلا چون توی سوریه این کار انجام شده، ما داریم میریم سوریه تا از نزدیک بررسی کنیم اونها چیکار کردن و وضعشون چیه (:
سفر بیش از حد فشرده است و احتمال داره عملا به کاری نرسیم ولی خب به هرحال جذابه…
لینوکس در هفته سی و چهارم
- توییت کردن از خط فرمان جزو کارهای محبوب لینوکسیها است. حالا مقاله خط فرمانی برای توییت کردن یک ابزار کامل رو برای توییت کردن و توییت خوندن از خط فرمان برامون معرفی می کنه.
- موسسه لینوکس، گزارش جذابی منتشر کرده از اینکه کرنل چقدر سریع در حال توسیعه است، کی داره توسعهاش میده، چجوری و چه کسی داره ازش حمایت میکنه (فرمت پی دی اف)
- نسخه جدید مجله حلقه کامل منتشر شد: شماره بیست و هفت (انگلیسی)
- خب اگر هفته قبل هفته بک گراوندهای اسکلور بود، این هفته ظاهرا هفته ۶۰ تصویر پس زمینه عالی برای اوبونتو است.
- به مبارکی و میمنت، زوزه هم اعلام کردم که نسخه بعدی (۱۱.۲) از دسکتاپ پیشفرض کی دی ای استفاده خواهد کرد. البته کاربران حق انتخاب میزکار را حین نصب خواهند داشت ولی دگمه پیش فرض روی کی دی ای خواهد بود. (فارسی از لینوکس شیر)
- کانونیکال هم شدیدا داره روی برنامه جدید نصاب اوبونتو کار می کنه. اگر علاقمند هستید بدونید یکی دو ورزن دیگه، لینوکس (یا حداقل فقط اوبونتو) چطوری نصب خواهد شد اینجا رو یک نگاه بندازید (انگلیسی).
ژولیت
آپدیت در آخر مطلب
امروز ژولیت نامی بهم ایمیل زده بود. به انگلیسی توضیح داده بود که
سلام
من ژولیت هستم. یک دختر دوست داشتنی و جوون که درک بالا و صداقت زیادی هم دارم. من تبلیغات رو در فلان سایت دیدم و ازش خوشم اومد و تصمیم گرفتم باهات تماس بگیرم. من واقعا دوست دارم با تو دوست بشم. حتی اگر ازدواج کرده باشی هم دوست دارم یکی از دوستانت باشم. من دلیلی دارم که تو رو برای دوستی انتخاب کردم و اگر دوست داری بیشتر بدونی، با من تماس بگیر. با هم که بیشتر حرف بزنیم و همدیگه رو بیشتر بشناسیم و با هم عکس رد و بدل کنیم ممکنه دوستای خوبی بشیم.
منتظر تماست هستم
با آغوش باز
ژولیت
هاها.. اسپمه؟ خب معلومه ولی با چه هدفی؟ نه لینک بخصوصی داره و نه حرف از پول و حساب بانکی و اینها زده. برام جالب شده که این چجوری اسپمی است؟ احتمالا اینها رو یک ماشین میفرسته و اگر جواب بگیره، دوباره یک ماشین بهمون جواب میده. من هم برام جالب شد حالا که حداقل ایمیلم توی این فهرست اسپم هست، یک جواب بدم تا ببینم این مدل اسپم حرف حسابش چیه (: براش نوشتم:
ژولیت عزیز، ایمیلت یک جورهایی برام جالب بود. می شه در موردت بیشتر بدونم و عکست رو هم بگیرم؟
و منتظرم ببینم چی میشه. الان افسوس میخورم که کاش چیز پیچیدهتری توی ایمیل مینوشتم (مثلا اینکه «از کدوم شهر هستی؟») تا ببینم جواب استاندارد فرستاده میشه یا مرتبط با جواب من. شاید هم اصلا جوابی نیاد ولی خب اسپم بازی بانمکی بود و منتظرم ببینم این اسپمرها چقدر پیشرفت کردن.
در عین حال جالبه که به شکل پیش فرض، تصور کرده که من یک مرد علاقمند به رابطه با یک دختر جوون و دوست داشتنی هستم. نکته اینه که همین اسپم برای خانم ها هم میره؟ یا بر اساس جنسیت فرستاده میشه و مثلا خانمها از «جرج» ایمیل میگیرن و محتواش چیه… خوشحال میشم این جواب رو بهم بگین (:
آپدیت: جواب اومد. یک نامه طولانی استاندارد که توضیح میده زولیت یک پدر پولدار داشته که مرده و شش و نیم میلیون دلار ارث داره که می خواد به کمک من، از کشور خارجش کنه و احتمالا من باید سه چهار هزار دلار براش بفرستم تا بتونه کارهای مقدماتی خارج کردن ۶.۵ میلیون دلار و ازدواج با من رو انجام بده (:
انتخابات افعانستان
اول بگم که خوشحالیام در این انتخابات اینه که ژیلای عزیز دیشب آزاد شده تا انتخابات رو دنبال کنه. انتخاباتی که میدونم در موردش اطلاعات زیادی داره و نتیجه هم براش مهمه. من اطلاعات خیلی زیادی ندارم ولی واقعا دوست دارم مردم بتونن به کسی رای بدن که براشون کشور بهتری بسازه. خوشحالی من در انتخاب افعانستان به این هم هست که این انتخابات ناظرهای خارجی داره. توی کشور فقیر و کمسوادی مثل افغانستان انواع تقلبها خواهد بود (از فروش برگه رای گرفته تا رای دادن بر اساس نظر جنگ سالاران حاکم بر منطقه) اما خیلی خوبه که تا حد زیادی به شمارش آراء و نبودن دروغ حین اون میشه اطمینان کرد.
به هرحال انتخاب کرزای محتملترین نتیجه است ولی به هرحال دیدن یک انتخابات آزاد در یک کشور همسایه، برای مایی که نه انتخابات آزاد داریم و نه شمارش منصفانه، دلچسبه.