چند نکته درباره دوره مقدماتی پایتون گو تو کلس

  • دوره در حال برگزاری است، در آدرس دوره مقدماتی پایتون گو تو کلس
  • هزینه دوره ۱۵۰ تومن است که با استفاده از کد تخفیف TUWorkshop می شه نود تومن
  • این یک دوره مقدماتی است برای کسانی که برنامه نویسی نمی دونن یا می خوان پایتون رو شروع کنن یا اصولا از پایه برنامه نویسی رو بفهمن. از نظر شخصی من کسی که در این حد یاد بگیره، بعدش می‌تونه مسیرش رو پیش ببره
  • من می گم این دوره صفر تا هفتاد است. برای رسیدن به صد دیگه راه های مختلف می‌شه. اگر شما در این حد بلد باشین شاید «حرفه ای شدن» براتون یاد گرفتن کتابخونه numpy باشه و برای یکی دیگه کلا نامپای مهم نباشه و بخواد روی یادگیری ماشین یا برنامه نویسی شبکه یا جانگو یا هر چیز دیگه کار کنه. برای همین است که ۳۰ تای آخر رو به نظرم هر کس باید مستقل از این دوره انتخاب کنه و پیش ببره.
  • من معمولا برای دوره‌هام هزینه نمی‌گیرم. این یک امتحان است که آیا می‌صرفه جدی‌تر به آموزش فکر کنم یا نه و آیا می‌شه زندگی ساده ای رو ازش گذروند یا نه. دلیل خاص‌ترش هم اینه که فقط بحث ضبط ویدئو نیست و من هر روز باید به فروم‌هاش سر بزنم و جواب سوال ها رو بدم و برای دانشجوها وقت بذارم و متن ها بخونم و اصلاح کنم و تمرین‌ها رو ببینم و حل کنم و غیره
  • من دوره های رایگانم رو هم درست می کنم کنار این‌ها
  • من معتقدم به حق یادگیری؛ که البته قانون اساسی بی ربط ما هم بهش معتقده. در کل افراد وظیفه ندارن تضمین کنن که افراد دیگه باید به دانش دسترسی داشته باشن بلکه این وظیفه دولت است اما خب هر کس باید در حد توانش تلاش کنه. در این مورد هم صحبت خوبی با gotoclass داشته‌ایم و اگر کسی واقعا توان پرداخت ۹۰ تومن رو نداره ولی علاقمنده دوره رو بگذرونه، به من ایمیل بزنه و طبق توافق خوبی که با گو تو کلس داریم، به رایگان به دوره اضافه اش می کنم.
  • اینم بگم که ذات پول گرفتن برای آموزش اصلا بد نیست. چیزی که بده اینه که کسی به خاطر نداشتن پول از آموزش محروم بشه. درست همونطور که فروختن غذا هیچ اشکالی نداره ولی هیچ کس به خاطر نداشتن پول نباید گرسنه بمونه. توی ایران اسلامی عزیز طبق معمول حکومت از این وظیفه هم فرار کرده و ما سعی می کنیم به شکل انفرادی سهمی ازش که می تونیم رو بر دوش بکشیم. اگر یک کشور درست باشه منطقا مثلا من باید بتونم یک پروپوزال بدم که «طبق این رزومه و توانایی ها من این حجم از آموزش رایگان رو با فلان روش و کیفیت درست می کیم» و پول معقولی از مالیاتی که می دیم و نفتی که داریم رو بگیرم که زندگی ام بگذره و بقیه هم از آموزش رایگان بهره مند باشن.

ببینیم چی می شه (: سوالی بود خوشحال می‌شم بشنوم و نظر بدم.

رادوگیک ۶۹ – داستان گیت هاب

در این شماره نگاهی داریم به شکل گیری، رشد گیت هاب. متن این شماره رو امیرپوریا مهری نوشته و توش در مورد تاریخچه و فرهنگ سازمانی و خیلی چیزهای دیگه این استارتاپ گپ می‌زنیم. با ما باشین که شاد باشیم.

با این لینک‌ها مشترک رادیوگیک بشین

محتوای این شماره رو امیرپوریا مهری نوشته بود و برام فرستاده و من تصمیم گرفتم در یک شماره رادیوگیک بخونمش. فایل رو ادیت می‌کنم و به زودی متن رو هم توی وبلاگ می‌ذارم.

موسیقی

  • موزیک های «تو خیلی دوری» و «بدم میاد» از بمرانی
  • Hoy Nazan
  • شهرام شب‌پره که نیازی به معرفی نداره
  • It s in your eyes (Kylie Minogue) – Kiss Drive
  • حامد محمودزاده (همایون) – مردم شهر
  • ناصر منتظری – عشق گذشته

برگزاری کارگاه آموزشی و دوره مقدماتی زبان برنامه نویسی پایتون

python-gotoclass
همینجا هم بگم که متن‌ها و گرافیک‌های تبلیغات مستقل از من هستن (:

چند وقت قبل گفتم که مشغول ضبط یک دوره آموزش برنامه نویسی مقدماتی با پایتون هستم. این دوره الان آماده انتشار است و لازمه توضیحاتی در موردش بدم.

دوره ای که آماده شده، یک دوره ۹ هفته ای است کاملا مبتنی بر آموزش برنامه‌نویسی با پایتون ادکس – شامل متن، تمرین، فیلم و سوال. در واقع شما در یک دوره کامل ثبت نام می‌کنین، درس‌ها رو می‌خونین، مساله‌ها رو حل می‌کنین و اگر سوالی دارین توی فروم می‌پرسیدن و جواب می‌گیرین.

دوره به درد چه کسانی نمی‌خوره

اگر کلا آدم خودآموزی هستین که هیچ دوره‌ای براتون خوب نیست (: اگر هم پایتون بلدین و می‌خواین تقویتش کنین، بازم این دوره برای شما نیست چون احتمالا برای شما مقدماتی خواهد بود. در نهایت هم مطمئنا اگر پایتون دوست ندارین خب اصولا چه کاریه بیاین پایتون یاد بگیرین!

به درد چه کسانی می‌خوره

این دوره از نظر من بیشتر مناسب کسانی است که می‌خوان برنامه نویسی یاد بگیرین. یعنی در واقع این یک دوره آموزش برنامه نویسی با استفاده از پایتون‌ است. البته اگر برنامه نویسی بلد هستین و می‌خواین بدون تلاش شخصی در پیدا کردن منابع و مطالب آموزشی، پایتون رو شروع کنید هم این دوره می‌تونه مفید باشه. اما راستش رو بگم من خیلی خوشحال می‌شم اگر بیشتر مخاطبین این دوره کسانی باشن که هنوز برنامه نویس نیستن ولی درک می‌کنن که دونستن یک زبون خیلی ساده و کارا، می‌تونه مثل یک اسلحه قوی توی دست‌هاشون بهشون قدرت بده تا با جهان اطرافشون که هی داره دیجیتالی‌تر و پر داده تر می‌شه، ارتباط برقرار کنن. اگر دوست دارین برنامه نویسی رو شروع کنین، این دوره به نظرم مفیده.

کجا ثبت نام کنم

من این دوره رو با سایت gotoclass.ir ضبط کردم. اگر تجربه مثبتی باشه دوره‌های دیگه رو هم باهاشون ادامه می‌دم. برای شرکت توی دوره رایگان که چند جلسه اول است کافیه از اینجا در دوره پایتون رایگان ثبت نام کنین و اگر دوست داشتین هم سراغ دوره کامل آموزش پایتون برین که قرار شده گرون نباشه تا امکان شرکت تقریبا برای هر علاقمندی فراهم باشه. برای من یک تجربه است که ببینم چطوری می شه (:

و البته گو تو کلس یک سمینار هم در سه شنبه دوم آذر در سالن باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران هم برگزار می‌کنه که توش در مورد پایتون حرف می‌زنیم و دلایل خوب بودنش و مقدماتی از برنامه‌نویسی باهاش. چیزی شبیه به این (به نظرم صداش زیادی بلنده.. مواظب گوش و بلندگوهاتون باشین!):

ولی خب مفصلتر و همراه آموزش. اگر دوست داشتین توش ثبت نام کنین.

در صورت علاقمندی به ثبت نام، از کد TUWorkshop برای تخفیف ۴۰٪ استفاده کنید.

زبان برنامه نویسی ترامپ اسکریپت

انتخاب ترامپ پیامدهای متنوعی داشته، از جمله در دنیای برنامه نویسی. یه آدم خوش ذوق با شعار Make Python Great Again اومده و زبونی درست کرده که با موهای طلایی ترامپ هماهنگه. بعد از نصب کافیه فایل رو با پسوند tr ذخیره کنید و با دستور TRUMP اجراش کنین. بعضی از قواعد برنامه نویسی اینها هستن:

  • هیچ عدد اعشاری نمی تونین استفاده کنین. فقط اعداد صحیح! آمریکا با هیچ چیز نصفه و نیمه کار نداره
  • همه اعداد باید از ۱ میلیون بزرگتر باشن، ترامپ با اعداد کوچیک کار نداره
  • هیچ دستور ایمپورتی پشتیبانی نمی شه، همه چیز باید در داخل ساخته بشه
  • به جای عبارت های منسوج True و False، از Fact و Lie استفاده میکنیم
  • تنها اسامی مشهور آمریکایی بخصوص سیاستمدارها میتونن به عنوان اسامی متغیرها استفاده بشن
  • همه برنامه ها باید با عبارت America is great تموم بشن
  • ترامپ اسکریپت روی ویندوز اجرا نمی شه چون ترامپ به PC اعتقاد نداره
  • ترامپ اسکریپت روی محصولات اپل اجرا نخواهد شد مگر اینکه اول موافقت کنه اطلاعات رایکال های اسلامی رو به ترامپ بده
  • حروف بزرگ و کوچیک مهم نیستن
  • اگر کامپیوتر در چین باشه، برنامه اجرا نمی شه. قرار نیست چینی ها تکنولوژی های آمریکا رو بدزدن
  • در صورتی که از فلگ Wall– استفاده بشه، کامپیوترها داخل مکزیک هم نخواهند تونست ترامپ اسکریپت ها رو اجرا کنن
  • با روت اجرا نخواهد شد چون آمریکا برای بزرگ بودن نیاز به کمک کسی نداره. ما فقط به ترامپ نیاز داریم.

برای دیدن بقیه سینتکس میتونین به ریپوزیتوری گیت هاب ترامپ اسکریپت سر بزنین ولی همینجا میتونین یک برنامه ساده ترامپ اسکریپت رو ببینین:

What are we in this country
Hillary speaks nothing but lies
But look at me I came to this election to make guys
believe again
believe in fact
if, all of us real lies the light; : say "VOTE TRUMP" !
but I know we should be free
else the result will be bad: all the work of George
Washington was for nothing
so this election say "Hello World" say "TRUMP FOR PRESIDENT"!
America is great.

و البته یادتون باشه که ترامپ علاقه چندانی به توضیح مشکلاتش نداره پس اگر مشکلی پیش بیاد، انتظار نداشته باشین بشینه باهاتون حرف بزنه. دیباگ کردن ترامپ اسکریپت خودش یه بازی جالبه!

لینک های شاد دوشنبه‌های آخر ماه آبان ۱۳۹۵

over

  • پروژه تراکتور روی گیت هاب، اتوماتیک تور، پولیپو، دی ان اس کریپت و تور براوزر رو روی سیستم دبیان یا اوبونتو یا مشابه شما نصب و اجرا می کنه.
  • فونت چی هم ایده‌اش اینه که دایرکتوری فونت‌های فارسی باشه – البته فکر می کنم باید فقط فونت‌های آزاد استفاده کنه منطقا. گیت هابشون

  • علی مولایی هم وبلاگش رو توی آدرس molaei.org مینویسه. در مورد لینوکس و توی مطالب آخرش هم با ذکر مرجع مطلب طولانی و مهم «کلیسا و بازار» رو بازنشر کرده.

  • حسین هم پروژه یک بازی ساده برای اندروید ور (پوشیدنی) درست کرده و سورس رو با جی پی ال ۲ در گیت‌هاب منتشر کرده؛ در این بازی ۶۴ ثانیه زمان دارین تا اسم‌های ایرانی رو از روی کاراکتر‌های داده شده، تایپ کنین.
  • چند نفر هم داستان و تجربه سفرهاشون رو توی وبلاگ سبکتر می‌نویسن که سبک و سیاق جالبی داره و اگر هم خواننده دائمی نشین، از سر زدن بهش خوشحال خواهید بود.
  • در دنیای سانسور اینترنت، منطقا همه رفتیم سراغ تلگرام. اگر به زبان گو علاقمند هستین کانال تلگرام زبان گو که احمد راه انداخته شاید مطالب خوندنی ای توش باشه.

نیروی کار

  • اگه دوست دارید توی یه محیط پویا و صمیمی با جدیت کار کنید و اگه به زبان php تسلط دارید، رزومه خودتون رو به آدرس hi@gt724.com بفرستید

اخلاق دینی، اخلاق غیر دینی، جامعه ما و تجربه خرید از آمازون

amazon

آروین نوشته:

چون یکی‌ از انبار‌های آمازون نزدیک محل زندگی‌ ما تو پرینستون هستش ما شانس خیلی‌ زیادی داریم که خیلی‌ از خرید‌ها را در همان روز دریافت کنیم. همون Same Day Delivary.

مدتی پیش من یه لنز عکاسی پرتره سفارش دادم با محافظ که در مجموع میشد ۲۶۰ دلار و خواستم که همون روز به دستم برسه، خوشبختانه یا متاسفانه با یک روز تاخیر به دستم رسید، با آمازون تماس گرفتم و موضوع رو گفتم اول که کلی‌ عذر خواهی‌ کرد، بعدش از من پرسید که چه جوری می‌تونه جبران می‌کنه و بعد از کمی‌ بحث کّل خرید رو بهم هدیه داد و ظرف سه روز پول کّل رو به حسابم برگردوند و این تجربه باعث شد که من بیشتر و بیشتر به آمازون علاقه ماند بشم و تقریبا همه خرید هام رو از اونجا می‌کنم.

ازش اجازه گرفتم اینجا بنویسم که فروشگاه‌های ما ببینن و یاد بگیرن و البته خود آروین هم یادآوری کرده که:

داشتم به تفاوت خدمات پس از فروش آمریکا و ایران در ادامه داستان آمازون فکر می‌کردم گفتم شاید این نکته هم جالب باشه، یه اتفاقی‌ که بین بعضی‌ از دوستان هموطن اینجا هم وجود داره که یک خرید آنلاین ۵۰۰-۶۰۰ دلاری از فروشگاه‌هایی‌ که زیاد سخت گیر نیستن (مثل آمازون) انجام میدان، بعد درخواست ارسال با پست میدان و چون اکثرا روز‌ها سر کار هستن مامور پست بسته رو جلو در خونه میذاره، وقتی‌ بسته رسید به فروشگاه اطلاع میدان که چنین بسته‌ای دریافت نکردن،فروشگاه هم معمولا یکبار دیگه بسته رو ارسال می‌کنه، اون وقت بسته دوم رو پس میدان و پول کامل رو دریافت می‌کنن. نتیجه اینکه صاحب خرید به صورت مجانی‌ میشن …

من فکر می‌کنم چون درصد خیلی‌ کمی‌ این کار رو انجام میدان، فروشگاه در آخر روز ضرر نمیکنه و به کارش ادامه میده و سیاست مشتری مداری رو دنبال می‌کنه اما اگه اکثر افراد یک جامعه همیشه به این فکر باشن که چه جوری می‌تونن زرنگی کنن یا از نواقص قانونی بشترین سود رو ببرن خوب کسب و کار‌ها ضرر می‌کنن، و شاید نتونن همیشه به این فکر کنن که چه طور مشتریشون رو شاد کنن.

این که زرنگی شخصی من باعث ضرر جمعی ای می شه که جلوی زرنگی‌های آتی من رو می‌گیره چیزی است در فلسفه اخلاق که ما اکثرا ازش آگاه نیستیم. اگر یک خودرو یک سبقت بد بگیره، خب خودش جلو می افته ولی ترافیک درست می کنه. حالا اگر همه به این بی اخلاقی عمل کنن و دنبال سود شخصی خودشون باشن، کل صدمه ای جدی می‌خوره و همه ضرر می کنن (حتی کسی که سعی کرده با زرنگی جلو بزنه).

فرض کنید سه نفر لازمه یک ماشین رو هل بدن و هدفشون اینه که ماشین به تعمیرگاه برسه: یک نفر در سمت چپ، یک نفر در سمت راست و یک نفر در پشت ماشین. این سه نفر همدیگه رو نمی‌بینن و در نتیجه هل دادنشون فقط وابسته به اخلاق است. حالا اگر یک نفر هل نده و فقط ادای هل دادن در نیاره خب «به نفعش» می شه و دو نفر دیگه با تلاش بیشتر ماشین رو به مقصد می‌رسونن ولی اگر دو نفر «زرنگ باشن» و هل ندن، کلا ماشین به مقصد نمی‌رسه و همه ضرری بسیار بزرگتر می‌کنن.

یکی از مشکلات متعدد جامعه ما اینه که دینی که قرار بوده ازش اخلاق بگیریم، به دلایل بسیار در عملکرد «اخلاق سازی» اش موفق نبوده و از اونطرف اخلاق مدرن که مبتنی بر درک و شعور آدم‌ها و درک نفع جمعی و قرارداد بین انسان‌ها است اصولا تدریس نمی شه که هیچ، تحقیر هم می‌شه تا تکرار بشه که «اگر دین نباشه، همه همدیگه رو می‌خورن» و در نتیجه در جامعه ای هستیم که اطرافمون می‌بینیم. جامعه ای که توش کسی درکی از این نداره که زرنگی شخصی اش منجر به از بین رفتن خدمات مبتنی بر اعتماد می شه و هر کس هر جا هست فکر می کنه باید در لحظه حداکثر سود رو از موقعیتش ببره؛ بدون حضور ترس‌های مبتنی بر دین و بدون حضور دلگرمی‌های مبتنی بر اخلاق.

پیشنهادها برای اخبار دنیای آزاد در ۶ ماه گذشته جشن انتشار کرمان

مثل هر جشن انتشار اوبونتوی دیگه، فردا توی کرمان قراره من اخبار ۶ ماه گذشته اوبونتو، لینوکس، دنیای آزاد و هر چیز باحال دیگه رو مرور کنم. اگر چیزی هست که به نظرتون خوبه حتما گفته بشه لطفا توی کامنت ها بنویسین تا چیزی از یاد نره.

ما یک جامعه هستیم: اگر می‌خوایم پول دربیاریم باید بخوایم که پول خرج کنیم

shovel

من گاهی به شوخی می‌گم یک راه حل برون رفت استارتاپ‌های نوپای خونگی از وضعیت مشتری نداشتن، اینه که با امضای یک قرارداد به یک جور اتحادیه یا سندیکای «استارتاپ‌های نوپا»‌ بپیوندن که توش اعضا متعهد می‌شن دائما از سرویس‌های همدیگه استفاده کنن؛ البته این عملی نمی‌شه چون تقریبا همه رهبران سندیکایی ایران یا کشته شدن یا در زندان هستن یا برای فرار از این دو عاقبت، از ایران خارج شدن.

ولی این ایده واقعا هم ایده بدی نیست. اقتصاد دانی به نام کینز هم نظرات مشابهی داشته و ایده من از اون می‌یاد. کینز می‌گفت برای برون رفت از شرایط بحران رکود دوره ای که گریبان سرمایه‌داری رو می‌گیره دولت باید دخالت کنه و سعی کنه پول رو در جامعه بچرخونه. یکی از ایده‌های عجیب کینز اینه:

دولت به گروهی پول بده که در کوه‌ها چاله بکنن، بعد به گروهی دیگه پول بده که اون چاله‌ها رو پر کنن.

این باعث چی می‌شه؟ دو گروه کار کردن و حقوق گرفتن‌ و این پول رو در جایی خرج می‌کنن. شاید با پولش یک ماشین ظرفشویی بخرن که باعث می‌شه کارخونه ساخت ماشین ظرفشویی کارگر بیشتری استخدام کنه و بهش حقوق بده و اون کارگر با پولش بخواد یه خودرو بخره و کارخونه خودروسازی مجبور بشه یه ماشین بیشتر بسازه و … پول در جامعه شروع به چرخیدن کنه.

این مساله به شکل نیمه جدی در استارتاپ‌های تازه پا می‌تونه کار کنه، اگر واقعا کسی از من بخره و من هم قول بدم از یکی دیگه بخرم خب به هرحال مثل قبل پول خاصی نیست ولی من دارم کار می کنم و وقتی من مشغول کارم احتمال اینکه یکی دیگه هم از من خرید کنه بیشتره. می‌گن بیزنس ها در ایران اگر بتونن دو سال اول رو زنده بمونن، احتمال ورشکستگی‌شون خیلی کم می‌شه.

حالا همه اینها رو گفتم که بگم من خیلی ایمیل‌هایی به این فرم می‌گیرم:

سلام جادی. ما یک هاستینگ داریم که دیروز فلان مشکل رو پیدا کردیم. می شه بگی چطوری باید حلش کنیم؟

یا مثلا:

ما یک شرکت هستیم که دنبال یک شیوه صحیح ارتباط داخلی و مدیریت اسناد می‌گردیم، به نظرت چه سرویسی برامون خوبه؟

و موارد بسیار مشابه. من معمولا به شکل خلاصه جواب می دم ولی هربار فکر می کنم باید در این مورد حرف بزنیم که اگر یک نفر از کاری پول در می یاره و توش مشکلی داره که دوست داره حل بشه،‌ معقوله که برای حلش معتقد باشه لازمه حداقل پیشنهاد بده که پول خرج کنه. سخت گفتم؟ خشن‌ترش اینه که اگر کسی از کسی سرویس می‌خواد تا پول در بیاره، لازمه پول سرویسش رو هم بده. البته معلومه که من برای چنین ایمیل ها و جواب هایی قرار نیست پول بگیرم و سوال کننده ها هم در حال پولدار شدن از جواب من یا حتی کار فعلی شون در مرحله فعلی نیستن، ولی در کل هر بار فکر میکنم یکی باید این حرفها رو بزنه. اصل حرف من اینه:

ما همه در یک محیط کوچیک کار می کنیم که بهش می گیم جامعه نرم افزار ایران. در این جامعه حقوق و درآمد همه ما به همدیگه وابسته است و اگر اولویت من در به دست آوردن یک چیزی (مثلا صبحانه، ناهار، نون، پیشنهاد، چاپ، سی دی ان، ویدئو، اخبار، ….) سایت همکارهام باشه و در این مورد خست به خرج ندم، احتمال موفقیت نهایی خودم هم بیشتره. اگر ما صد نمونه داشته باشیم که توش یه سرمایه گذار با سرمایه گذاری در یک استارتاپ، پولدار شده باشه احتمال اینکه یکی روی ایده منم یکی سرمایه گذاری کنه خیلی بالاتره.

ما تقریبا مشابه شرایط کینز هستیم و دخالت دولتی‌اش هستیم؛ لازمه حتی اگر مجبور نیستیم از هم حمایت کنیم، به هم لینک بدیم، همدیگه رو معرفی کنیم و از همه بالاتر پول سرویس های همدیگه رو بدیم تا کارهامون بچرخه و پا بگیره و زیرپاهامون محکم بشه. معلومه که همین که رقیب بهتری پیدا شد سوییچ می کنیم یا هر چیزی ولی «خست» نباید به خرج بدیم و از اون بالاتر حرص خوردن از موفقیت دیگران رو باید کنار بذاریم. همراهی همه ما می تونه کل محیط رو به نفع همه ما بکنه. چه در بحث حقوق ماهانه باشه چه در بحث پا گرفتن استارتاپ‌هامون.


  • من اقتصاد دان نیستم. اگر اشتباه گفتم خوشحال می‌شم بگین که اصلاح کنم یا در کامنت‌ها تکمیل کنید