درک برنامه نویسی: چی می شه اگر ۵۰ نفر در یک اتاق…

مدتی پیش دوستی توجهم رو به این مساله ریاضی جالب جلب کرد:

چی می شه اگر ۵۰ نفر در یک اتاق نفری ۱۰۰ دلار داشته باشن. در هر دور هر کس به شکل رندم یک نفر رو انتخاب می کنه و یک دلار از پولش رو به اون می ده. اگر پول کسی تموم بشه از بازی بیرون گذاشته می شه. بعد از بارها بازی کردن، وضعیت پول ها چطور خواهد بود؟

این از اون مسائلی است که جواب شهودی اکثر ما در موردش اشتباهه. حتی جواب شهودی خیلی از ریاضی‌دان‌ها. جواب شهودی من که اینه که «خب چون نفر رندم اتفاق می شه، توزیع در نهایت تفاوت چندانی نمی کنه» ولی آیا واقعا اینطوره؟ در سری درک برنامه نویسی قسمت های ۱۴ و ۱۵ و ۱۶، بعد از گپی کوتاه در مورد آرایه ها یا لیست ها، سراغ حل این مساله میریم و نمودار نهایی رو هم به شکل گرافیکی ترسیم می کنیم.

رادیوگیک شماره ۷۵ – وب عمیق.. وب تاریک. به خطر لاگین کنین

در این شماره ویژه از رادیو گیک از اول تا آخر در اعماق هستیم، در اعماق وب. در وب عمیق، شبکه تاریک یا به قول خارجی تر ها دیپ وب و دارک وب. جایی که افراطی ها توش هستن و چیزهایی که جایی در جاهای دیگه ندارن. با ما باشین تا سری بزنیم به جایی که خیلی ها بهش سر نمی زنن و ببینیم چرا گفته می شه فقط ۴٪ از وب، برای همگان شناخته شده است. با رادیو گیک به اعماق شیرجه بزنین!

با این لینک‌ها مشترک رادیوگیک بشین

کلیت

سه مفهوم جدا از هم باید بررسی بشن:

  1. دیپ وب
  2. دارک وب
  3. بیت کوین یا اصولا کریپتوکرنسی یا رمزپول

‪##‬ دیپ وب

توضیحات خودم. تور ماهیگیری. تاریخچه. وسعه. ۴چن.

وب تاریک یا دارک وب

‪##‬ دارک نت

آرپانت. توضیحات خودم. ابزار. تعریف. روش. مثال ها. تمرکز روی نمونه ها. داستان ها.

وب عمیق و وب تاریک

‪##‬ کریپتوکرنسی
توضیحات خودم [کوتاه]

موسیقی

  • موسیقی آخر رو اختصاص می دیم به چستر بنینگتون از گروه لینکین پارک که در همین هفته خودکشی کرد. موزیک نامب از لینکین پارک
  • مسیح محقق. باران ببار
  • حسین رنگچی. گریه کن
  • سینا حجازی – خوبم

توضیح ساده ویدئویی اینکه بیت کوین چگونه کار می کنه

در مورد بیت کوین خیلی حرف زدیم ولی معمولا سوالات فنی زیادی هست که در موردش داریم و سراغش نرفتیم. خوبه اینها رو کشف کنیم چون هم تکنولوژی رو بهتر یاد می گیریم هم شبیه خوندن راه حل بقیه برای مسائل پیچیده است که باعث می شه خودمون بهتر فکر کنیم به مسائلمون.

این ویدئو به شکل خیلی ساده و غیرریاضی / فنی در پنج دقیقه توضیح می ده که بیت کوین یا هر رمزپول دیگه چطوری کار می کنه.

ویدئوهای جدید «درک برنامه نویسی»: حل دو مساله اویلر و معرفی آی‌پایتون نوت بوک

سه ویدئوی جدید از سری درک برنامه نویسی رو منتشر کردم. توشون دو تا از مسائل پروژه اویلر رو حل می کنیم و در عین حال وسطش یاد می گیریم از یکی از ابزارهای دیتا ساینتیست‌های پایتونی به اسم «آی پایتون (ژوپیتر) نوت بوک» استفاده کنیم: سری ویدئوهای آموزش برنامه نویسی درک برنامه نویسی روی آپارات و ویدئوهای آزاد و رایگان آموزشی درک برنامه نویسی روی یوتوب

آلفا بی، بزرگترین بازار غیرمجاز دارک نت تعطیل شد

در مورد دارک نت همین هفته یک پادکست می دم ولی علی الحساب این خبر بسیار مهمه: آلفا بی تعطیل شد. آلفا بی (AlphaBay) فرومی بود که بعد از بسته شدن سیلک رود شروع به کار کرد و توش تقریبا هر جور چیز غیرمجازی می شد پیدا کرد. از نقشه های محرمانه هواپیماها تا استخدام قاتل‌ها برای کشتن یک نفر تا مواد مخدر و اسناد تقلبی. در مورد شیوه کار این هفته یک پادکست می دم ولی فعلا به شکل خلاصه بگم که دیروز دپارتمان عدالت آمریکا اعلام کرد که در پنجم جولای، الکساندر کازز ۲۵ ساله که با شناسه‌های آلفا۰۲ و ادمین توی فروم شناخته می شد در تایلند دستگیر شده.

بنا به این گزارش، کازز در ۱۲ جولای در زندان تایلند خودکشی کرده. کازز متهم به جرایم بسیار متنوعی بود؛ از مواد مخدر تا جعل هویت و اسناد تا تقلب و پول شویی. این دستگیری با همکاری اف بی آی و چندین کشور خارجی انجام شده و ملیون ها دلار رمزپول هم توقیف شده. به گفته اف بی آی، کازز و همسرش دارایی های خیلی با ارزشی مثل اتوموبیل‌های گرون قیمت و املاک مختلف در تایلند، قبرس، لیختن اشتاین و آنتیگوا و باربودا داشتن.

آلفا بی به عنوان یک بازار به تقریبا ۲۰۰هزار مشتری سرویس می داد و ۴۰هزار وندور داشت.

لینک های شاد دوشنبه آخر ماه، تیر ۱۳۹۶ – از تلاش برای شفافیت بودجه های داده شده تا یاد گرفتن زبان انگلیسی

شخصی‌ها

  • آرما یک کار باحال کرده: درخواست رسمی برای دریافت جزییات قرارداد موتورهای جستجوی مشهور به ملی. جواب رو که می تونین حدس بزنین ولی پگیری اینکه چیکار کرده جالبه
  • نوید امامی هم یک کار بسیار خوب کرده: ترجمه «پی اچ پی – مسیر اشتباه» که برای پی اچ پی کار و غیر پی اچ پی کار مفیده. ایول بهش.
    - انت من هم کاری رو می کنه که دقیقا برای پیشرفت مفیده؛ از چیزهایی که یاد می گیره ابزارهای جدید می سازه و سعی می کنه توسعه شون بده. مثلا ابزار تست امنیت وبسایت/هاستش اینجاست.

معرفی

پروژه‌های بزرگتر

  • جاجیگا هم نمونه ایرانی ایر بی اند بی ایرانی است. توی جاجیگا می تونین اقامتگاه خودتون رو برای اجاره یکی دو شبه معرفی کنین یا در حین سفر، دنبال جای بگردین.
  • بچه های پازلایم هم سیستم needjs خودشون رو بازمتن کردن. سیستمی که می تونه نیازهای کاربر رو به شکل بات بخونه و بعد جواب ها رو بهشون برگردونه. گیت هاب. به نظرم داکیومنت بهتر کار رو بهتر می کنه – مثال های بیشتر و توضیح دقیق تر.
  • نیما هم سیستم وبلاگنویسی جدیدی درست کرده به اسم بلاگی.آی آر. استفاده ازش رایگانه و امیدوارم پیش بره

شروع سری ویدئوهای «درک برنامه نویسی»

خیلی از ما دوره های برنامه نویسی رو گذروندیم یا حتی لیسانس نرم افزار گرفتیم یا برای خودمون برنامه نویسی خوندیم و پایه ها رو بلدیم اما برنامه نویس نیستیم. منظورم الزاما یک شغل نیست بلکه به این اشاره می کنم که با اینکه حلقه و متغیر و اینها رو با تعاریف دقیقش بلدیم، موقع کار نمی تونیم اونجوری که دوست داریم خروجی تولید کنیم یا ایده هامون رو به عمل تبدیل کنیم.

برای کمک به این دسته از آدم ها و همچنین به عنوان منبعی برای کسانی که دوست دارن برنامه نویسی رو شروع کنن و صفر صفر نیستن یا گیرایی بالایی دارن، مجموعه درک برنامه نویسی رو شروع کردم که امیدوارم خیلی پیش بره.

در این سری اولش مروری بسیار سریع داریم به چند پایه اصلی برنامه نویسی و بعد سریعا می ریم سراغ حل چند مساله و بعدش حتی کارهای عملی روزمره. در حال حاضر ده قسمت از درک برنامه نویسی روی آپارات و یوتوب منتشر شده و اولین برنامه معقولمون رو نوشته ایم.

تا اینجا زبان مورد استفاده پایتون بوده ولی از اونجایی که قرار نیست اصولا این ویدئوها آموزش یک زبون خاص باشن، به زبان های دیگه هم سر خواهیم زد. تلاشمون اینه که در کنار مفاهیم اصلی، تجربه ها و حتی فرهنگ رو هم بگیم و در نتیجه مثلا یک قسمت در مورد جنگ تب در مقابل اسپیس حرف زدیم.

چیزهایی که منو در ادامه راه قوی نگه می دارن:

  • شنیدن نقدها و اصلاحات
  • مشترک شدن شما در کانال های یوتوب و آپارات
  • پخش شدن فایل ها

مثل همیشه، ویدئوها آزاد هستن و هر استفاده ای که دوست دارین می تونین ازشون بکنین (:

جمعه ۲۳ تیر ساعت هفت و ده دقیقه اپوک تایم به ۱۵۰۰۰۰۰۰۰۰ می رسه

یونیکس تایم، زمان یونیکس یا به عبارت بامزه تر اپوخ / اپک تایم، روشی است که بسیاری از کامپیوترها زمان رو باهاش می فهمن: ثانیه‌های سپری شده از اول ژانویه ۱۹۷۰ منهای ثانیه های کبیسه.

این عدد عموما به شکل ۳۲ بیتی ذخیره می شه و این مساله در سال ۲۰۳۸ داستانی شبیه داستان سال ۲۰۰۰ درست می کنه ولی فعلا می تونیم نگران اون زمان نباشیم و به جاش جشن یک و نیم میلیاردمین اپوک رو بگیریم که امروز جمعه ۲۳ تیر در ساعت هفت و ده دقیقه اتفاق خواهد افتاد. من سعی می کنم در اون زمان با زدن دستور زیر شاد باشم (: فعلا که جوابش میگه باید کمی دیگه منتظر باشیم:

➜  ~ date +%s
1499954277