روشی برای ارزیابی پیشنهادهای شغلی: در یکی از جلسات شرکت، شرکت کنید

scrum
(اسد صفری در حال آموزش اسکرام – عکس صد در صد باربطی نیست ولی عکس بهتری پیدا نکردم)

فرض کنین که پیشنهاد شغلی خوبی گرفتین ولی هنوز مطمئن نیستین که آیا می‌خواین به اون شرکت برین یا نه (خیلی لوکسه؟ نگران نباشین، خیلی زود براتون پیش می‌یاد). چه راه حلی دارین؟ صبر کردن؟ فکر کردن؟ مشورت کردن؟ کیمبرلی کسپر در یک مطلب جالب توی بی‌بی‌سی پیشنهاد جالبی داره:

حضور در یکی از جلسات کاری اون شرکت به شما در مورد تیمی که قراره توش باشین، شخصیت‌ آدم‌هاش و روشی که مدیر شما تیمش رو مدیریت می‌کنه، دید می‌ده. معلومه که چنین فرصتی نصیب هرکسی نمی‌شه اما درخواست کردنش ضرری نداره. حواستون باشه که این مساله رو بهتره با منابع انسانی مطرح نکنین چون پیام اشتباهی می‌فرسته. این درخواست رو از مدیر مستقیمتون بکنین و بخواین که توی یکی از جلسه‌های تیم آینده‌تون شرکت کنین.

منطقی نیست؟ من بعد از سال‌ها تجربه و عوض کردن چند شرکت به نظرم می‌یاد این یکی از بهترین توصیه‌های ممکن در وقتی است که آدم نمی‌دونه می‌خواد عضو تیمی باشه یا نه.

درگذشت الکس کینگ از توسعه دهنده‌های اصلی وردپرس

alex-king

الکس کینگ شب گذشته توی خونه‌اش و بعد از دو سال و نیم درگیری با سرطان درگذشت. الکس یکی از اولین توسعه‌دهنده‌های وردپرس بود که این وبلاگ و خیلی خیلی وبلاگ‌های دیگه باهاش اداره می‌شن و خاطره‌ خوبش همیشه در اینترنت باقی خواهد بود.

شاید کمی غم انگیز باشه ولی وبلاگ شخصی الکس رو می‌تونین اینجا ببینین که در پست آخرش از مردم می‌خواد خاطراتی ازش بگن تا زمانی که دخترش بزرگ شد و خواست بتونه ببینه پدرش کی بوده، منبعی باشه برای شناختنش.

ادوارد اسنودن در مصاحبه‌ای با تایسون می‌گه شاید پاسخ پارادوکس فرمی، رمزنگاری است

Neil-deGrasse-Tyson-and-Edward-Snowden_Credit_Carlos-Valdes-Lora
پارادوکس فرمی (Fermi) خیلی جالبه و یک صورت‌بندی‌اش می‌تونه این باشه:

جهان بسیار بزرگ، بسیار قدیمی و بسیار طبیعی است پس منطقا باید سیاره‌هایی مشابه زمین باشن که میلیون‌ها سال قبل توشون حیات‌هایی مشابه زمین ایجاد شده. چرا ما هیچ سیگنالی از این موجودات دریافت نکرده‌ایم؟

ادوارد اسنودن (افشاگر شنودهای NSA) در مصاحبه با یکی از اسطوره‌های جهان علم یعنی نیل دی‌گریس تایسون دلیل جالبی رو برای پاسخ به این مساله حدس زده:

وقتی به اطلاعات رمزنگاری شده نگاه می‌کنید – و این اطلاعات به خوبی رمزگذاری شدن، روشی نداریم که بگیم داریم به رمز نگاه میکنیم یا به نویز. امکان تشخیص اینکه آیا سیگنال در حال عبور رمزنگاری شده یا یک نویز اتفاقی است وجود نداره

و خب با این استدلال دور از ذهن نیست که اطراف ما پر باشه از ارتباطات مرتبط با سیاره‌ها و موجودات هوشمند دیگه بدون اینکه ما اصولا متوجه بششیم این سیگنال‌ها چیزی بیشتر از نویز هستن. در نظر اسنودن اگر این موجودات بسیار پیشرفته‌تر از ما باشن حتما تمام ارتباطاتشون رمزگذاری شده و در نتیجه استدلال بالا به خوبی می‌تونه پاسخی برای پارادوکس فرمی باشه – البته در صورتی که فرض کنیم اونها علاقه‌ای به تلاش برای ارتباط با انسان‌های کره زمین ندارن که دلیلش از نظر اسنودن شاید این باشه که از نظر سیاسی عقلشون بیشتر از ما می‌رسه (:

پیشنهاد می‌کنم کل پادکست فوق العاده رو گوش بدین… کمتر پیش می یاد دو انسان در این حد شریف و مفید برای جهان با هم صحبت کنن.

آپدیت: اسنودن نه متخصص کهکشان است نه حتی یک دانشمند (: نظرش هم منطقا چندان درست و اصولا در حوزه کارشناس هم بهش گوش نمی دیم (: بیشتر تبلیغ برای رمزنگاری است و یک متلک به زمینی‌ها. گفتن اینکه دلیل تماس نگرفتن فضایی‌ها اینه که از نظر سیاسی عقلشون بیشتر از ما می‌رسه می‌گه هم در واقع یک متلک به زمینی‌ها است (: امیرمسعود این نکته رو در تو کامنت‌ها تذکر داده و لازمه اینجا رو هم ببینیم

حوالی مشهد هستین؟ همایشن مشهد کانکت رو از دست ندین

mashhad_connect

همایش مشهد کانکت، یک همایش یک روزه برای گیک‌ها، برنامه‌نویس‌ها و علاقمندان تکنولوژی و اینترنت است که روز جمعه ۲۴ مهر برگزار می‌شه. توش خوش بگذرونین.

چهار نکته حاصل‌ از فیلم‌های مرتبط با سقط جنین که در مغز ما نیاز به اصلاح دارن

dda.correct

امروز بیست و هشتم سپتامبر روز جهانی فعالیت برای دسترسی به سقط جنین آگاهانه، قانونی و امن است. در ایران طبق معمول ما شل کن سفت کن خاصی در این مورد هم داریم. از یکطرف جزو کشورهایی هستیم که سقط توش می تونه تا حدودی قانونی اتفاق بیافته (و در نتیجه انواع غیرقانونیاش هم راه‌های راحتی برای انجام در شکل قانونی پیدا می‌کنن) و ار اونطرف یکهو موضع‌گیری‌های تندی علیه‌اش داریم. فیلم‌هامون هم تقریبا همین هستن و برای دراماتیک کردن شرایط سقط جنین رو چیزی عجیب و غریب نشون می‌دن که زن‌ها رو عقیم می‌کنه یا خانواده‌ها رو از هم می‌پاشه یا تحت اجبار مردی است که نمی‌خواد آبروش با بودن یک بچه اضافه در جهان بره (: اکثر این تصورات از واقعیت جامعه خیلی دور هستن. البته ما توی ایران اجازه تحقیق‌های تحقیق‌های مستقل نداریم ولی می‌شه به چند نکته در سطح جهان و ایران اشاره کرد.

افسانه اشتباه: سقط جنین خطرناک است

توی فیلم‌ها و توی باورهای عمومی دائما تکرار می‌شه که سقط همراه با از بین رفتن رحم و ناتوانی در بچه‌دار شدن مجدد است و نهایت کارش بیمارستان و از دست دادن سلامت. این واقعیت نداره. حتی در ایران و در شرایط غیرقانونی هم در سطح علمی سقط روش‌های شناخته شده داره و حتی در ماه‌های آخر هم می‌تونه در بیمارستان و در حضور انواع پزشک‌های مورد نیاز و حتی اضافی انجام بشه. تصور رفتن به یک خونه کثیف و دیدن یک پیرزن با دستکش ظرفشویی بیشتر مربوط به فیلم‌ها است. در کشورهایی که سقط قانونی است کمتر از بیست و پنج صدم درصد سقط ها به مشکل بر می‌خورن. درسته که هرچقدر قانون حمایت بیشتری بکنه، سقط جنین‌ها سالم‌تر و بی‌دردسرتر می‌شن ولی در بسته‌ترین حالت‌ها هم معمولا سقط جنین‌ها در خونه و با قرص انجام می‌شن نه در یک زیرزمین کثیف با لامپ ۴۰ و ملحفه‌های پاره و تخت آهنی و سیخ و سنگ (:

افسانه اشتباه: سقط قتل است یا حداقل رو آزار می‌ده

حتی در اسلام هم ایده این نیست. در اسلام معتقد هستن که جنین در مراحل اول «روح» نداره و از بین بردنش قتل به حساب نمی‌یاد. از نظر علمی هم جنین تا هفته بیست و چهارم اصولا امکان احساس درد نداره که یکسری از تحقیقات هم این عدد رو بیسن هفته ۲۹ تا ۳۰ می‌دونن. استدلال اینکه «جنین انسان است»‌ تقریبا همونقدر معتبره که «هسته سیب درخت سیب است».

افسانه اشتباه: سقط باعث مشکلات روحی زنان می‌شه

انسان ممکنه از هر چیزی دچار پشیمونی بشه. من الان پشیمونم که چرا به جای (یا حداقل همراه)‌ ساختن پادکست در مورد بیت‌کوین، بیت‌کوین نخریدم (: اما سوال اینجاست که آیا می‌شه نشون داد پشیمونی یا مشکلات روحی ناشی از یک مساله از نظر آماری بامعنا (به شکل قابل دفاعی مرتبط با مساله) است یا نه. بعضی تحقیقات می‌گن ۹۵ درصد زنانی که سقط داشتن در نهایت معتقد هستن که کارشون صحیح بوده و همین تحقیق اشاره می‌کنه که ناراحت بودن از انجام یک کار با ایده اینکه اون کار اشتباهه متفاوت است. در عین حال گزینه مقابل «عدم سقط» نباید «عدم بارداری» باشه بلکه باید این ناراحتی با ناراحتی داشتن و بزرگ کردن یک فرزند ناخواسته مقایسه بشه.

افسانه اشتباه: مردها زن‌ها رو مجبور به سقط جنین می‌کنن

اینهم یکی از تم‌های استاندارد فیلم‌های ما است اما طبق تحقیقات جهانی اینطور نیست و فقط در حدودا یک درصد موارد زن‌ها مدعی می‌شن که مردی اونها رو مجبور به سقط کرده.


شاد باشین و خرم و آگاه و حواستون باشه که چیزهایی هست که حتی حکومت و دین هم باهاش در سطوحی اوکی هستن ولی مغزهای ما (به دلایلی مثل بیولوژی انسان تا سنت جامعه)‌ یاد گرفتن که اونها رو بد بدونن. هیچ وقت هم اصل کلی رو هم فراموش نکنین: پیشگیری بهتر از درمان است

مرتبط:

ساخت پل معلق توسط درون‌های خودکار / سه دقیقه ویدئو

درون‌ها خیلی کارها می‌تونن بکنن ولی این یک جذابیت خاص داره: باز کردن راه در مسیری که هنوز پای انسان بهش نرسیده (یوتیوب).

هفته‌های خوبیه: تقویم برنامه‌ها و ارائه‌های پیش رو در دنیای آزاد و برنامه‌نویسی

جشنواره روز آزادی نرم‌افزار در تهران

امسال هم مثل هر سال برنامه روز آزادی نرم افزار در جریانه و من توش سخنرانی‌ای دارم با این عنوان که ما جامعه هستیم. نه فقط قراره در مورد خودمون حرف بزنیم که قراره یاد بگیریم چطوری می تونیم با هم دوست بشیم تا پایه‌های یک جامعه ساخته بشه پنجشنبه ۹ مهر می‌بینمتون.

اولین همایش آینده وب در تهران

این همایش به همت مجید آنلاین برگزار می‌شه و من روز اول یعنی ۱۵ مهر ساعت ۱۴:۳۰ در پنلی هستم با عنوان «هر وب‌سایت یک رسانه» و روز دوم یعنی ۱۶ مهر ساعت ۱۰ صبح یک سخنرانی دارم با عنوان «چرا ممکنه کار کردن به صورت آزاد به نفع شما باشه؟». معلومه که من متخصص آینده وب نیستم ولی می تونم در این مورد گپ بزنم که چرا خوبه یک علاقمند آینده، آزاد کار کنه یا بهتر بگم بدونه که چقدر داره آزاد کار می‌کنه.

گردهمایی نرم‌افزارهای آزاد/متن‌باز

poster

گردهمایی نرم‌افزارهای آزاد/متن‌باز و البته بزرگداشت روز آزادی نرم‌افزار هم در دانشگها صنعتی اصفهان در جریان است و من هم توش حرف می‌زنیم. خیلی خوشحال کننده که توی اصفهان است و موضوع صحبت من مرور اخبار شش ماه گذشته دنیای لینوکس خواهد بود. باعث افتخار و خوشحالیه و امیدوارم ببینمتون.

آپدیت: از عکس یه پوستر قدیمی استفاده کرده بودم که خوشبختانه دوستان جدیدش رو دادن و آپدیت کردم


بسیار خوشحال می‌شم اگر برای هر کدوم از همایش‌ها چیزی دارین که به نظرتون خوبه توی صحبت‌های من گنجونده بشه همینجا کامنت بذارین تا چیزهای مهم جا نمونن! می‌بینمتون.