روزهای تلخی رو می گذرونیم. وقاحت و دروغ تمومی نداره ولی ما سعی میکنیم دوام بیاریم. یکی از راه های دوام آوردن من در این شرایط، رفتن سراغ تو دو لیست و تیک زدن کارهای قدیمی ای است که توشه ولی با الویت پایین. چیزهایی مثل لینک دانلود آمازون کتاب توروالدز کار نمی کنه یا مثلا هدرهاش درست از ام.دی. رندر نمی شه یا بررسی و مرج و بستن پی آر های دوستان یا درست کردن یه صفحه برای دانلود کل رادیوگیکها و پیش بردن دوره بلاکچین و اینجور چیزها. من به این وضعیت می گم ربات مد: کارها رو می ذاری جلوت و یکی یکی شروعشون می کنی و پیش می بری. بدون فکر و خیال. موقع کار معمول، آدم فکر و خیال می کنه و برنامه می ریزه و بازی می کنه و … ولی در ربات مد دیگه می پذیره که خیالپردازی بسه و کارها باید تیک بخورن یا حداقل روشون وقت صرف بشه. بدون بازیگوشی و پر و بال دادن به خیال و نقشه های دور. این ربات مد معمولا روشی است برای پیش بردن کارهای سخت یا بی مزه یا ترسناک ولی این روزها روشی هم می شه برای حفظ نسبی سلامت عقل. اینجا نوشتم که بگم ازش کمی ویدئو هم در اومده و اگر بخواین می تونین توی کانال آپارات جادی یا کانال یوتوب جادی ببینینشون یا فالو کنین یا هر کار که دوست داشتین. آزاده.
حاشیهها
چک کردن سورس سودو برای بررسی باگ امنیتی CVE-2019-14287
تاریخ و زمان شروع دوره آزاد و رایگان بلاک چین و بیت کوین
حتما یادتونه که چند وقت پیش یه کمپین کمک به سیل زده های جنوب شروع کردم و قرار شد ده میلیون به عنوان کمک جمع بشه تا همه رو به سیل زده ها کمک کنیم و بعدش یک دوره آزاد و رایگان بلاک چین با نیم نگاهی به بیت کوین رو شروع کنیم. یک دوره فنی که در قسمت های آخرش برنامه کامل یک بلاک چین رو هم بنویسیم و سورس بیت کوین نگاه کنیم و کارهای دیگه. دوره خوبی می شه (: احتمالا حدود ۱۰ جلسه. این دوره رو اگر مشکلی پیش نیاد، شنبه ها ساعت ۸ تا ۱۰ ضبط می کنم و همزمان با ضبط، پخش زنده و بعدش هم آپلود در یوتوب و بقیه جاها. پس اگر موافق هستین، این شنبه ساعت ۸ همراه بشین. سعی می کنم در جاهای مختلف استریم باشه ولی اگر نشد، تصمیم میگیریم بعدا که کجا باشه. خندون باشین و می بینمتون. پیشنیاز؟ هیچی به جز علاقه.
استعفای ریچارد استالمن از بنیاد نرم افزارهای آزاد
توی یک ویدئوی پنج دقیقه ای، ماجرای استعفای #استالمن از بنیاد نرم افزارهای آزاد و دانشگاه ام آی تی رو توضیح دادم. توی تلگرام و اینستاگرام
انتشار دوره الپیک ۲ رایگان توی سایت گوتوکلس
البته اصل خبر که خیلی قدیمی است ولی دوستان تذکر دادن که ظاهرا یادم رفته اعلام کنم که دوره الپیک ۲ شامل امتحان های ۲۰۱ و ۲۰۲ رو ضبط کردم و توی گوتوکلس به شکل رایگان منتشر کردم. اگر می پرسین چرا توی گوتوکلس جوابش اینه که این دوستان سال ها اسپانسر ایونت های لینوکسی ما بودن و من خوشحال می شم کمکی بکنم.
ماجرای yogi.mp3 و مشابه ها در اینستاگرام
این چند روز/ساعت آدمها کشف کردن که اگر در اینتساگرام اکانت yogi.mp3 یا چند اکانت مشابه دیگه رو منشن کنن، سریعا ۵۰۰ تا لایک روی این منشن میگیرن! الان به نظر میرسه که اینستاگرام این اکانت و دوستاش رو ساسپند کرده ولی ماجرا چی بود؟ ظاهرا یک شرکت تبلیغاتی این اکانتها و چند صد اکانت فیک دیگه رو ساخته بود که اینکار رو میکردن. توی استوری های اینستاگرامم و کانال تلگرام یه ویدئوی ۲ دقیقه ای گذاشتم و توضیح دادم.
شماره آخر لینوکس ژورنال رایگان شده، دانلود کنید
لینوکس ژورنال از مجلههای قدیمی دنیای لینوکس است که برای تبلیغات، این شمارهاش رو به شکل پی دی اف برای دانلود رایگان گذاشته. مقالهها جالب هستن و خیلیهاش هم ربط مستقیم به لینوکس ندارن. از پرونده ویژه بلاک چین گرفته تا کار با سیستمهای کوانتومی در پایتون و لایسنسها. از اینجا دانلود کنید.
بیل گیتس به یک گوشی اندرویدی سوییچ کرد
بیل گیتس موسس مایکروسافت است و خبر سوییچ کردنش به یک گوشی اندرویدی جالبه. البته اگر بدونیم که در جولای امسال شرکت مایکروسافت خط تلفن های ویندوزی اش رو تعطیل کرده، این خبر خیلی هم عجیب نمی شه. در نیمه اول امسال تلفن های مبتنی بر سیستم عامل مایکروسافت فقط و فقط یک دهم درصد بازار رو در اختیار داشتن. حالا بیل گیتس هم گوشی ویندوزی اش رو کنار گذاشته و سراغ اندروید اومده. البته اعلام نکرده کدوم گوشی. باید حس عجیبی باشه که ببینی کمپانی ات جایی شکست خورده و بری سراغ استفاده از چیزی که سال ها سعی کردی شکستش بدی. هرچند که خب حالا بیل گیتس دیگه مدیر مایکروسافت نیست.