الگوهای تخیلی، بیانسه و آیفون‌ خمیده

Beyonce-Photoshop

حرف همیشگی: رسانه ها الگوهایی به ما می دن که توش حتی خود الگوها هم شبیه خودشون نیستن. ظاهرا خانم بیانسه برای «خلاص شدن» از بخش‌هایی از پاهاش که مطابق استاندارد غیرقابل رسیدن زیبایی هالیوودی نبوده، مجبور شده کمی ادیت کنه ولی یادش رفته تصویر رو جوری سلکت کنه که تغییراتی که توی عکس می ده باعث انحنا برداشتن بدنه آیفونش نشه (:

فراموش نکنین که انسان طبیعی، سالم و دارای اعتماد به نفس – حداقل از نظر من – زیباترین انسانه.

شماره صفر مجله لینوکسی سلام دنیا رو دانلود کنین

magazine_small

یکی از کارهای خوبی که در جامعه گنو/لینوکسی ایران انجام شد، شروع قوی مجله لینوکسی «سلام دنیا»‌ بود؛ یک نشریه جدی که می تونه شغل آدم ها باشه. این ماجرا با کمک مالی اعضای جامعه شروع شد و بعد از جمع کردن پولی بسیار قابل توجه حالا شروع به چاپ کرده. شماره صفر مجله لینوکسی سلام دنیا رو می تونین از سایت سلام دنیا، دانلود کنین.

سرکوب امروز ما ۱۹۸۴ جورج اورول است یا دنیای قشنگ نوی هاکسلی؟

ماه‌ها است که این فایل رو دسکتاپ منه برای ترجمه، خوشبختانه ۱پزشک عزیز ترجمه و منتشرش کرد.

orwell_huxley

بازهم از پیج سوالات اندرویدی

android444_bug

  • سرعت دانلود ایران اینقدر یواش بوده که فایل عقب عقب رفته
  • سرعت دانلود اینقدر سریع بوده که فایل از خودش جلو افتاده
  • فایل کامل دانلود شده ولی اندروید تصمیم گرفته کمی بیشتر با ما باشه
  • گوشی به جای کاور تن تاک داشته، زود رسیده آخر خط و منتظر بقیه است که برسن

(: دیگه؟

چالش سطل آب یخ جادی

ایده اصلی چالش یا مبارزه طلبی سطل اب یخ این بوده که برای جمع کردن کمک مالی به نفع بیماران اسکلروز جانبی آمیوتروفیک سه نفر دعوت می شن به یک چالش: یا در طول سه روز آینده یک سطل آب یخ روی سرت بریز یا صد دلار به بنیاد خیریه مرتبط با این بیماری کمک کن.

افراد مشهوری هم در این چالش شرکت کردن و هم آب رو ریختن (چون کار باحالیه و چالش رو ادامه می ده) و هم پول رو دادن. فرد مشهور ایرانی برای ما علی کریمی همیشه عالی بود و بیل گیتس افتخار برانگیز.

هفته قبل سیاوش محمودیان هم منو دعوت کرد و منم چلنج رو انجام دادم و صد تومن هم به خیریه خوب خانه خورشید کمک کردم.. اینم فیلم شادش:

البته انتقاداتی هم به این کمپین وارده. مثلا اینکه بیشتر فان است و به اندازه ای که حضور اینهمه شخصیت مشهور می تونست پول جمع کنه، پول جمع نکرده یا اینکه در دوران کم آبی، این هدر دادن آب است. شاید تا حدی معقول باشن و تا حدی نه. به هرحال همه کارهای ما صد در صد خوب نیست و همه کارها رو می شه با اشکال دید. می شه استدلال کرد که من پنج شش لیتر آب هدر دادم و من می تونم به کلی فواره شهری اشاره کنم که برای شادی روح آدم ها می ذارن آب بخار بشه و برق مصرف بشه یا صرفه جو بودن همیشگی ام در مصرف هر چیزی. آدم ها نیازهایی روانی برای زنده موندن دارن که کار مشترک و شادی مشترک یکیشونه و اتفاقا اینها در کشور ما حتی از آب هم کمیاب تر هستن، اما کمتر حیاتی.

پیشنهاد من اینه که اگر کسی شرکت کرد، پول رو به یک خیریه ایرانی کمک کنه و کمکش هم وابسته به این نباشه که آب رو ریخته یا نه و به دلایل بالا و انتقادهایی که هست، من ترجیح می دم کسی رو دعوت نکنم چون دعوت کردن کسی که دوست نداره، به نظرم کار درستی نیست.

دوره آنلاین لینوکس در EDX

سایت edr.org یکی از مراکز خوب آموزشی آنلاینه و خوشبختانه یک دوره جدید اضافه کرده: پایه‌های لینوکس. برای گذروندن این دوره آشنایی عمومی با کامپیوتر و نرم افزارهای کامپیوتری کافیه و نیاز به هیچ چیز خاصی ندارین به جز حدود ۴۰ تا ۶۰ ساعت حوصله و بلد بودن (یا علاقمندی به یاد گرفتن) انگلیسی و یک پهنای باند قابل قبول. حتما سری بزنین و از دنیای لینوکس لذت ببرین.

درسته که اسمش «پایه ها» است ولی مباحثش هم فلسفه گنو/لینوکس رو شامل می شه هم کارهای روزمره مثل محیط های گرافیکی و هم مسائل پیشرفته تر مثل پروسس ها و ادیتورهای متن و … و هر سر فصل بخش های مختلفی داره که خودشون شامل متن، فیلم، شبیه ساز ترمینال برای تمرین دستورات و این چیزها هستن و چیز باحالی هم که داره امکان دوبرابر کردن سرعت فیلم ها است تا اگر بلدین سریع نگاه کنین و برین درس بعدی. در ویدئوی بالا ، توروالدز می گه چرا این دوره رو به شما پیشنهاد می کنه (:

خلاصه اگر علاقمند هستین، در دوره پایه های لینوکس شرکت کنین.

کسی از منابع دکترا برای رشته آی تی اطلاع داره؟

منصوره ازم پرسیده:

من می خوام امسال دکترای IT امتحان بدم و از اونجایی که این رشته تازه دو ساله که امتحان دکترای مستقل داره، باید حتما بدونیم منابع امسال یا پارسال چی بوده. برای همین می خواستم بپرسم شما دوست یا آشنایی نداری که **امسال یا نهایتا سال گذشته** دکترای آی تی قبول شده باشه و بتونه منبع رو به بقیه هم بگه؟

خب من که آشنای مستقیم ندارم ولی احتمال داره آشنایی توی وبلاگ داشته باشم (: اگر امسال یا پارسال دکترای آی تی امتحان دادین و از اون مهمتر قبول شدین، ممنون می شم منابع رو یک توضیح کوتاه بدین.

لینک های شاد دوشنبه‌های آخر ماه

i_atom_science_by_blugi-d3cm1es

  • اگر می خواین بخشی از اخبار دنیای تکنولوژی مثل رقابت لنوو و هواوی با سامسونگ یا دزدی از فروشگاه اپل رو توی پادکست های کوتاه گوش بدین، پادکست فکستورا راه خوبیه. فعلا شماره ۶۷ است و و سری بهش بزنین شاید مشتری شدین.
  • اگر اهل سفر یا شناختن ایران یا برنامه های با کیفیت ایرانی هستین، نرم افزار اندرویدی رهنامه رو حتما ببینین. برنامه ای که به شکل آفلاین براتون در ایران جاذبه‌های توریستی کمتر دیده شده رو نشون می ده و امیدوارم هر روز جلوتر بره و کاملتر بشه و منتظر نسخه انگلیسی و انتشار در گوگل پلی هم هستیم. اسم نسخه اول به افتخار خزر، خاویار است.
  • فصل مشترک کسانی که عضو اینستاگرام هستن و کسانی که دوست دارن زبانشون بهتر بشه چیه؟ شناسه sciland@ ! دنبال SciLand بگردین و فالوش کنین تا ویدئوهای کوتاهی رو ببینین در مورد آموزش لغات انگلیسی
  • فاندلی هم یک سایت CrowdFund است: سایتی برای جمع کردن سرمایه از کلی آدم. مثلا اگر می خواین یک محصول تولید کنین، می تونین تو این سایت بگین که اگر تا شصت روز، فلان تعداد نفری فلان قدر پول دادن من محصول رو تولید می کنم و در غیراینصورت پول همه پس داده می شه یا اینکه به شکل خیریه بگین آدم ها می تونن به فلان جا پول بدن. این چیزیه که در جهان سبب ایجاد بسیاری پروژه های عالی شده و امیدوارم در ایران هم جا بیافته. یادتون باشه که اگر پروژه ای دارین که نیاز منابع مالی داره، سایت کراود فاندینگ فاندلی ممکنه جواب شما باشه.
  • و خب معلومه که خودم رو هم باید تبلیغ کنم: کتاب مبتنی بر کمک مالی آزاد زندگی لینوس توروالدز خالق لینوکس رو بخونین

اگر شما هم دوست دارین در دوشنبه آخر ماه بعدی پروژه تون معرفی بشه، اونو به jadijadi روی جیمیل بفرستین.